SCM pro všestrannost v Kolesách

Během posledního březnového víkendu bylo v areálu VASURY v Kolesách dost živo. Konalo se zde poslední soustředění SCM pro všestrannost a zároveň praktická část školení pro rozhodčí všestrannosti, která navazovala na předchozí teoretickou část konanou v Humpolci. Do Koles se sjelo cca 45 rozhodčích z celé republiky a v rámci závěrečného testu frekventantů SCM proběhlo praktické školení rozhodování drezury, terénní jízdy i skokové zkoušky. Účastníci SCM tímto prodělali první letošní křest před rozhodčími a naopak zúčastnění rozhodčí vítali možnost odborně diskutovat předváděné výkony.

Stalo se již pravidlem, že vedoucí SCM každoročně  jeden víkend zpestří přidanou mimo jezdeckou disciplínou a tak po loňských zimních olympijských hrách se letos děti a mladí jezdci předvedli v rámci volby MISS Kolesa 2011.

Miss Kolesa 2011

Během dne jezdci předváděli hodnotící komisi své výkony v sedle ve všech třech disciplínách (drezuře, terénní jízdě i parkuru) a sobotní večer bavili svými výkony nejen vedoucí centra, ale i všechny přítomné. Možná trochu nečekaně v této typicky dámské soutěži měli převahu chlapci, jasné vítězství svojí dvojrolí získala uklízečka Sofie v podání Míli Příhody, výborně obstála také blondýna Daniela v podání Tomáše Němce.

O další skvělé výkony nebyla nouze, porota měla velmi těžký úkol, aby spravedlivě soutěžící ohodnotila. Velký úspěch sklidila také hudební skupina Night work v podání frekventantů SCM úchvatným předvedením svého nejznámějšího trháku „Tepláky“.
Opět se ukázalo, že mladí militaristi jsou opravdu všestranní, tvoří skvělou partu a dokážou si sami ze sebe udělat legraci a tu pak nepokazit.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.