Šest špičkových hřebců z hřebčína Sprehe pro české chovatele

Za projektem, kdy bylo českým zájemcům umožněno vyjet na předvádění hřebců do Německa, stojí především Karel Lacina a představitelé ČT, jež zastupoval Miloslav Perníček. Celkem vybrali 6 hřebců z hřebčína Sprehe, kteří jsou dostupní pro chovatele a majitele klisen českého teplokrevníka. Z celkového počtu asi 30 hřebců se dne 6. 3. v areálu ve Vechtě předvedlo kolem dvaceti hřebců, z toho byli dva poníci a jeden plnokrevník.

Čeští zájemci mohli shlédnout pět z šesti vybraných hřebců. Hřebec Lord Weingard (po Lordanos z Weinland po Landadel) byl v době přehlídky na závodech. Porota ČT vybrala celkem 5 skokových koní a jednoho drezurního. Tím drezurním je Fürst Wilhelm (po Fürst Heinrich z Lady Scarlett po Sandro Hit), který byl předveden pod sedlem.  Ve volnosti byl předveden hřebec Lyjareno (po Landos z Urzona po Casall), který diváky upoutal skutečně výjimečným skokovým potenciálem.  Další tři hřebci byli předvedeni pod sedlem. Čekaly na ně dva oxery a jeden kolmý skok. Opět ukazovali svoji výbornou skokovou potenci. Každý z hřebců se může pyšnit určitým oceněním. Burberry (po Balou de Rouet z St.Pr.St. Ibiza po Quando Quando) je první rezervní vítěz hlavního körungu v Neustadtu/Dosse z roku 2007. Vyniká především technikou skoku. Carenzo (po Calido z Fragazia po Freedom) coby skokový vítěz 30 denního testu hřebců má elastický pohyb a i vynikající skokové schopnosti. Poslední z trojicepředvedených koní pod sedlem byl Lantino (po Landos z Cindy V po Caretino). Tento hřebec oceněný nejnadanějším pohybovým koněm svého ročníku se stal prvním rezervním vítězem v Holštýnsku z roku 2008.

Připouštěcí ceny za jednotlivé hřebce se pohybují v rozmezí 700 - 1000 euro. Zajímavé jsou jistě množstevní slevy, kdy čtvrtá klisna chovatele má připouštění zdarma. Organizátoři akce ve Vechtě skutečně dbali na veškerou organizaci – počínaje připraveností hřebců a konče pestrým programem. Zaplněná vytopená hala ve Vechtě obdivovala to nejlepší z hřebčína Sprehe. Skvělou organizaci mají za sebou i Ti, kteří stáli za zrodem a uskutečněním výletu pro české zájemce. Dá se jen chválit a doufat, že vložené úsilí sklidí žádaný úspěch. Podrobnější informace o hřebcích chystá Miloslav Perníček na web ČT.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.