Seznamte se: Carl Hester

Carl Hester se narodil na ostrově Sark nedaleko pobřeží Normandie. V 19 letech odešel pracovat do jezdeckého centra v Anglii. Účastnil se mnoha mistrovství a také byl členem vítězného drezurního družstva na olympijských hrách v Londýně. Carl není jen jezdec, ale také spisovatel a vynálezce.

Carl se narodil na ostrově Sark nedaleko pobřeží Normandie. Jediný dopravní prostředek zde byl kůň. První zvíře, na kterém se učil jezdit, byl však osel, se kterým jezdil nakupovat do města. Poté následovala řada poníků i velkých koní, kteří většinou na ostrově měli dvojí život – tahání povozů a ve dni volna jezdecká klání.

V 19 letech odešel z ostrova, kde nebyla přes zimu práce, do jezdeckém centra v anglickém Hampshire. Zde dostal i první příležitost závodit. V roce 1985 vyhrál Šampionát pro mladé drezurní jezdce. Následoval pobyt na farmě Jannie a Christophera Taylorových. Tam se naučil jezdit na složitých koních, což ho stálo mnoho úrazů. Zúčastnil se dokonce závodů všestrannosti Blenheim Horse Trials.

 

Jeho kariéra se však dramaticky změnila ve chvíli, kdy ho oslovil Dr Bechtolsheimer s prací v jeho stáji. Pod vedením Dr B se pak zúčastnil v roce 1990 Světového šampionátu na koni Rubelit von Unkenriff, Mistrovství Evropy v roce 1991 a Olympijských her v Barceloně v roce 1992 s koněm Georgioni. Stal se vůbec nejmladším britským jezdcem, který se účastnil olympijských her.

Nejvíce si váží, že mohl být součástí vítězného anglického drezurního družstva na Olympijských hrách v Londýně v roce 2012. Jeho snem je zúčastnit se dalších olympijských her v roce 2016 v Rio de Janeiru.

 

V roce 2014 byl jmenován francouzskou ročenkou L’Annee Hippique nejlepším jezdcem roku. Od roku 2013 je také nositelem Řádu britského impéria.

Je trenérem světové jedničky Charlotte Dujardin a Valegra.

Carl není jen jezdec, ale také spisovatel. Spolu s Bernadette Faurie napsal knihu Down to Earth Dressage a s Polly Ellison knihu Real Life Dressage. Rovněž vydal autobiografii s názvem Making it Happen.

 

V neposlední řadě musíme zmínit Carlův vynález nového typu otěží, které mají elastickou část umožňující jednodušší kontakt s koněm. Carl tyto otěže pojmenoval po jednom svém koni Fantastic Elastic.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.