Seznamte se: Dorothee Schneider

Německá drezurní jezdkyně Dorothee Schneider se narodila do jezdecké rodiny. Její otec závodil v nejtěžších drezurních soutěžích, působí jako rozhodčí a v neposlední řadě je také chovatelem koní.

Dorothee začala jezdit na farmě v Mechthildshausenu, kterou měla rodina pronajatou. Většinou se však trénovala sama, protože její otec neměl moc čas. Do 16 let závodila také ve voltiži a gymnastice, než rozjela svoji drezurní kariéru.

Rodina se po vypršení nájemní smlouvy přestěhovala do Framersheimu, kde si zakoupila jezdeckou farmu. Místo studií se Dorothee rozhodla věnovat naplno práci na farmě. V roce 2002 převzala chod farmy – Gestut St Stephan. Její otec zde působí jako agronom, farmář a trenér, její matka zpracovává administrativu, zatímco její bratr Theo je zemědělský expert a chovatel.

Jejím prvním čtyřnohým parťákem byl valach Protegé, kterého její otec na farmě uzdravil z vážných zranění. Dorothee s ním závodila v soutěžích pro mladé jezdce. Dalším koněm byl již kůň vlastního chovu Katapult. S ním se stala oblastní šampionkou. S koněm Van Deyk poté přešla na úroveň Grand Prix. Mezi její úspěchy patří více jak 800 umístění a téměř 250 vítězství v pokročilých drezurních úlohách a Grand Prix.

Mezi její největší úspěch patří druhé místo mezi týmy na olympijských hrách v Londýně v roce 2012. Jako její nejvýznamnější trenéry Dorothee řadí svého otce, Klause Balkenhola, Holger Schmazer, Jean Bemelmanse, Michael Rasch a Hanse Rieglera. „Jsem fascinovaná prací s koňmi, je to stálá výzva, řešení problémů, každý den pracovat nanovo. Když se kůň cítí  spokojeně, tak může podávat nejlepší výsledky,“ říká Dorothee.

Jejím snem je získat medaili i na olympijských hrách v Rio de Janeiru.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.