Seznamte se: Eugenie Angot

Francouzská parkurové jezdkyně Eugenie Angot seděla poprvé na koni v šesti letech na dovolené, kde byla se svým otcem. Brzy poté dostala shetlandského ponyho, s nímž na zahradě skákala přes košťata opřená o židle. Trénovala s Gillesem Bertranem de Balanda. „Když jsem byla malá, koukala jsem se na Gillese v televizi. Splnil se mi sen, když jsem s ním začala trénovat,“ popisuje spolupráci jezdkyně.

Eugenie Angot se narodila 27. června 1970 v Boulogne-Billancourt ve Francii.

Poprvé seděla na koni v šesti letech. Tehdy byla na dovolené se svým otcem v Coloradu. Brzy poté jí rodiče koupili shetlandského ponyho, s nímž Eugenie skákala na zahradě přes košťata položená na židle.

Jejím prvním trenérem byl francouzský parkurový jezdec Costa Pomaret, později spolupracovala s Gillesem Bertranem de Balanda. „Když jsem byla malá, koukala jsem se na Gillese v televizi. Splnil se mi sen, když jsem s ním začala trénovat,“ popisuje jezdkyně.

Eugeniin otec Michel Legrand je francouzský skladatel.

Eugenie je vdaná za parkurového jezdce Cedrica Angota.

Jejím bývalým manželem byl Patrice Delaveau, francouzský jezdec. Spolu mají dceru Camille, která závodí za francouzský juniorský tým.

Snem Francouzsky je letos vyhrát medaili na Světových jezdeckých hrách v Normandii.

Má vlastní videohru „Eugenie Angot Equestrian Champion“. Hra je navržena tak, aby děti seznámila se základy jezdeckého sportu.

Zúčastnila se olympijských her v Aténách 2004 s koněm Cigale du Taillis.

Nyní je na 31. pozici světového žebříčku.

 

„Je důležité najít správného koně. To je důvod, proč můžete být jeden víkend šampionem a druhý ničím.“ Foto Sportfot/GCT

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.