Seznamte se: Janne Friederike Meyer

Německá parkurová jezdkyně Janne Friederike Meyer již od malička věděla, že chce strávit celý život prací s koňmi. Nadšení zdědila po rodičích. Ursula a Friedrich Meyer jsou nadšení chovatelé holštýnských koní. Poprvé Janne seděla v sedle v pouhých dvou letech. V šesti dostala prvního poníka jménem Mücke.

"Cválali jsme po lese, jezdili bez sedla, plavali ve vodě," vzpomíná Janne na svého prvního koně. Ve dvanácti letech se Janne zúčastnila německého národního šampionátu. První úspěchy však slavila až s koněm Callistro, jehož chovatelem byl otec Friedrich. Janne tak dostala šanci trénovat s koněm od samého začátku. S valachem se zúčastnila německého mistrovství mladých jezdců. Společně vyhráli Pohár národů, stejně tak jako první Janne auto. Následovala bronzová medaile na Mistrovství Evropy mladých jezdců.

Po škole si Janne otevřela vlastní stáj v Hamburku. Má deset koní a pět zaměstnanců. "Bez mých sponzorů bych si však nemohla dovolit top koně do sportu," říká. Mezi její trenéry patří i Tjark Nagela.

Po několika úspěšných závodech v Poháru národů se stala členkou mistrovského družstva se kterým v roce 2010 vyhrála Mistrovství světa v Kentucky. "Opravdu mě baví týmové soutěže, užívám si tu zodpovědnost, kterou každý jezdec týmu má." V roce 2011 byla společně s partnerem Cellagonem Lambrascem součástí týmu Německa, který vyhrál mistrovstvi Evropy v Madridu. Ve stejném roce zvítězila v Grand Prix v Cáchách a byla jmenována sportovkyní roku v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko.

Jejím snem je zúčastnit se Olympijských her v Rio de Janeiro v roce 2016.

Když se zrovna nevěnuje koním, ráda se potápí. Vlastní také licenci pilota. "Miluji pocit svobody a pozorování země pode mnou," říká o svém oblíbeném koníčku Janne.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.