Seznamte se: Jessica Mendoza

Anglická parkurová jezdkyně Jessica Mendoza reprezentuje již ve svých 19 letech Velkou Británii na mezinárodních závodech jako je mistrovství Evropy a také soutěže Poháru národů. Na svém kontě má několik vítězství na úrovni Grand Prix a jejím cílem jsou olympijské hry v Rio de Janeiru. Začínala však jako každý jezdec s poníky, s nimiž byla velice úspěšná. V úspěších pak pokračovala jak mezi juniory, tak mezi mladými jezdci.

Na koni seděla již ve třech letech. Ve sportu ji hodně podporuje její tatínek. Velice úspěšnou měla kariéru v pony soutěžích. V letech 2009 a 2010 byla jmenována britskou pony jezdkyní roku. Reprezentovala Velkou Británii na pony mistrovství Evropy v letech 2009, 2010 a 2011, kdy byla součástí vítězného týmu a mezi jednotlivci obsadila třetí místo. V roce 2012 vyhrála svoji druhou zlatou týmovou medaili na mistrovství Evropy. V roce 2013 byla přijata do programu World Class Development Programme, který pracuje s talentovanými jezdci. Úspěšně ten rok vstoupila mezi juniory týmovým stříbrem na mistrovství Evropy a následující rok získala na stejném mistrovství opět zlatou medaili s týmem Velké Británie a bronzovou medaili mezi jednotlivci s koněm Spirit T.

V roce 2014 se s rodinou přestěhovala do Nizozemska, kde si v Eindhovenu založila vlastní stáj. Od tohoto roku soutěží v seniorských soutěžích a je pravidelnou účastnicí pětihvězdových mezinárodních závodů Longines Global Champions Tour. Hned své první CSI4* závody v Antwerpách vyhrála se svými dvěma koňmi Spirit T a Ramiro de Belle Vue. Ve stejný rok se účastnila i svých prvních CSI5* závodů při londýnském kole Longines Global Champions Tour. Jejich vítězstvím se stala nejmladší vítězkou těchto prestižních závodů. Od té doby následovaly další vítězství, Paris Gucci Masters, Salzburg CSI4* a umístění v Longines Hong Kong Masters CSI5* a také 9. místo v kvalifikaci Světového poháru v Lipsku.

Díky mnoha úspěchům se v roce 2015 stala součástí britského týmu Poháru národů, s nímž ve stejném roce vyhrála soutěž v Rotterdamu. Účastí na mistrovství Evropy v Cáchách v srpnu 2015 se stala nejmladší britskou jezdkyní za posledních téměř 40 let.

Na podzim roku 2015 byla vyhlášená na FEI Awards jako The Longines Rising Star díky jejímu sportovnímu talentu. Ve stejný rok byla také oceněna jako nejlepší britský mladý jezdec roku.

Jejím snem je účastnit se olympijských her v Rio de Janeiru v roce 2016.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.