Seznamte se: Karen Tebar

Francouzská drezurní jezdkyně Karen Tebar pochází z jezdecké rodiny. Od šesti let se věnovala voltiži. Účastnila se olympijských her v Aténách a Světových jezdeckých her v Cáchách. Se svým manželem vlastní drezurní stáj a jezdeckou školu ve Waiblingenu. Kromě koní ráda lyžuje, potápí se a vaří.

Karen pochází z jezdecké rodiny. Její otec, Willy Schetter, závodil v parkuru a byl drezurním trenérem. Drezurních závodů se také účastní i bratr, Markus Schetter. Karen se nejdříve začala věnovat v šesti letech voltiži v jezdeckém klubu ve Waiblingenu. Od osmi let se pak učila jezdit na koni. V roce 2003, rok poté, co se zúčastnila svých prvních mezinárodních závodů za Německo, získala francouzské státní občanství.

 

 

Se svým manželem založili v roce 2003 jezdeckou školu a profesionální drezurní stáj, která sídlí ve Waiblingenu. V roce 2006 obdržela ocenění od RV Waiblingen, jako připomenutí 40 letého členství její rodiny v místním jezdeckém klubu.

V roce 2004 se účastnila olympijských her v Aténách a jejím snem je i účast na olympijských hrách v roce 2016 v Rio de Janeiro. Soutěžila také na Světových jezdeckých hrách v Cáchách v roce 2006, kde dosáhla na týmové sedmé místo.

 

 

Jak trénujete se svými koňmi? „S koňmi pracuji tři dny, kdy se každý den zaměřuji na dva či tři chody. Potom je den volna, nebo lehké procházky a skákání.“

Karen je vdaná, má manžela Christopha a syna Maxima. Mezi její záliby patří lyžování, potápění, vaření, archeologie a jejím motem je „kvalita nad kvantitou“.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.