Seznamte se: Karin Donckers

Belgická všestrannostní jezdkyně Karin Donckers začala sportovat v devíti letech ve městě Minderhout, v místním Pony clubu. Nejprve však závodila v drezuře a parkuru, než se rozhodla věnovat všestrannosti.

V 17 letech se účastnila juniorského mistrovství Evropy ve všestrannosti v Dijonu, kde dokončila na 16. místě. O dva roky později mezi mladými jezdci obsadila 11 místo.

Během své kariéry zaznamenala mnoho úspěchů. Již osmkrát se stala belgickou šampionkou. Prvním větším úspěchem bylo třetí místo mezi jednotlivci na CCI3* v Saumur v roce 1992. Belgické družstvo zde zvítězilo a kvalifikovalo se na olympijské hry do Barcelony. Na této olympiádě Karin dokončila mezi jednotlivci na 8. místě, s týmem Belgie pak na 4. místě. Po této zkušenosti absolvovala rozšířený tréninkový program a úspěšně složila trenérské zkoušky.

Přípravy na olympijské hry v roce 2000 poznamenala tragédie. Poté, co v její stáji vypukl požár, tři koně zahynuli při útěku na blízké dálnici. Tyto olympijské hry však skončily pádem při cross-country a poraněnými zády.

O čtyři roky později se Karin zúčastnila již jejích třetích olympijských her. V Aténách dokončila na 16. místě mezi jednotlivci a na 7. místě skončil tým Belgie. Následovaly další olympijské hry v roce 2008 v Hong-Kongu. S klisnou Gazelle de la Brasserie dokončila na 9. místě.

V roce 2010 se účastnila Světových jezdeckých her v Lexingtonu. S klisnou Gazelle zde byla úspěšná, když obsadila 4. místo mezi jednotlivci a 6. místo s týmem Belgie. Ve stejném roce se účastnila i CCI4* v Pau, kde dosáhla zatím na své nejlepší umístění ve čtyřhvězdových soutěžích – s koněm Lamicell Charizard dokončila na 3. místě.

Páté olympijské hry, v roce 2012 v Londýně, absolvovala s již 18 letou klisnou Gazelle. Společně dokončili mezi jednotlivci na 15. místě. Ve stejném roce dosáhla celkově na 2. místo v žebříčku Světového poháru.

Karin vlastní stáje Donckers Stables v belgickém Minderhout, kde trénuje jezdce a koně do všestrannosti.

Jejím snem je zúčastnit se jejích šestých olympijských her v Rio de Janeiru.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.