Seznamte se: Kevin Staut

Francouzský jezdec Kevin Staut jezdí od deseti let. Na svém kontě má mnoho vítězství z nichž si nejvíce váží zlaté medaile z mistrovství Evropy seniorů v roce 2009. Rád sportuje, čte, poslouchá hudbu a jeho vzorem je německý jezdec Marcus Ehning.

Kevin Staut je jeden z nejvýraznějších francouzských jezdců. Jeho rodiče se rozešli, když byl ještě malý kluk a tak trávil víkendy se svojí matkou doma v Normandii. „Moje matka byla parkurová jezdkyně. Když se závoděním skončila, nechala svého koně Apollona na důchod v Normandii. Bylo mě deset let a tady začal celý můj příběh,“ říká Kevin o svých začátcích. V roce 1996 začal trénovat s Michel Hécart, kde se učil na špičkových koních.

Následoval rok 2000, kdy vyhrál zlatou medaili s francouzským týmem na mistrovství Evropy mladých jezdců, poté se přesunul pracovat pro Huberta Bourdyho. V roce 2002 založil Ecurie Kevin Staut za použití stájí, které vybudoval jeho dědeček. V roce 2008 se přesunul do Nantes ve Francii, aby se znovu přesunul v roce 2010 a to do stájí Ecaussinnes Stables v Belgii. Nyní pracuje opět ve Francii, v Haras de la Chesnaie, jako trénér jezdců i koní.

Staut vyhrál svoji první seniorskou medaili v roce 2009, když zvítězil na mistrovství Evropy. Od té doby získal dvě stříbrné medaile na mistrovství světa družstev (2010 a 2014) a stříbro z mistrovství Evropy družstev (2011).

 

Nejvýznamnější člověk v jeho kariéře je Pierre Baldeck, vzorem pak německý jezdec Marcus Ehning. Mezi jeho oblíbené koně patří Silvana de Hus, Kraque Boom a Zeta. Rád sportuje, čte a poslouchá hudbu.

Jeho rada pro ostatní jezdce zní „být trpělivý“ a motto „nepřestávat“.

 

Největší úspěchy:

1. místo Mistrovství Evropy 2009 mladých jezdců s Kraque Boom
2. místo Mistrovství světa 2010 v družstvech s koněm Silvana
2. místo Mistrovství Evropy 2011 v družstvech s koněm Silvana
účast na Olympijských hrách v Londýně 2012
1. místo LGCT Monte Carlo 2012 s Reveur de Hurtebise HDC
2. místo Mistrovství světa 2014 v družstvech s Reveur de Hurtebise HDC
1. místo LGCT Paříž Grand Prix s koněm Silvana
3. místo LGCT Cannes Grand Prix s koněm Silvana

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.