Seznamte se: Kristina-Bröring Sprehe

Drezurní jezdkyně Kristina Sprehe dostala se svou sestrou, dvojčetem Tanjou, poníka ve čtyřech letech. Koním se věnuje téměř celá rodina. Její dědeček byl chovatel koní, otec je ředitelem rodinného hřebčína Sprehe. Jezdectví se také věnují bratranec Jan Sprehe, sestřenice Jörne Sprehe a několik dalších příbuzných.

Vždy se specializovala na drezuru a trvalo dvanáct let, než se účastnila německého mistrovství. V roce 2002 soutěžila s Nathanem na mistrovství Evropy pony v drezuře. O rok později začala jezdit juniorské soutěže a vyhrála svoji první individuální medaili z mezinárodních závodů.

Po úspěšných závodech v roce 2011 s koněm Desperados (vždy nad 75 %) byla pozvána do německého drezurního A týmu. Mezi roky 2011 a 2012 poskočila na světovém drezurním žebříčku FEI ze 125. na 17. místo. Úspěchy dovedly Kristinu s Desperadem až na olympijské hry v Londýně, kde společně s Dorothee Schneider a Helen Langehanenberg obsadili druhé místo v družstvech.

V roce 2013 byla dvojice součástí vítězného týmu na mistrovství Evropy v Herningu. Na Světových jezdeckých hrách v Normandii v roce 2014 vyhrála další týmové zlato a bronzovou medaili v jednotlivcích, což byla její první individuální medaile na seniorské úrovni. Na mistrovství Evropy v Cáchách v roce 2015 obsadila se svým koněm Desperadem třetí místo v družstvech a druhé místo mezi jednotlivci.

Až do pozdimu roku 2013 trénovala s drezurním trenérem Jürgen Koschelem.

V červnu roku 2015 se Kristina vdala za dlouholetého partnera a převzala jméno Bröring-Sprehe.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.