Seznamte se: Laura Tomlinson

Anglická drezurní jezdkyně Laura Tomlinson začala jezdit ve třech letech. Narodila se do jezdecké rodiny, její otec Wilfried Bechtolsheimer reprezentoval Velkou Británii v drezuře. „Byla jsem více nadšená do skákání než moji poníci a tak jsem často padala,“ vypráví Laura.

„Až s poníkem Tomem jsme měli mnoho společných úspěchů ve všestrannosti.“ Na drezuru se začala soustředit až jako teenager a ve 14 letech vyhrála týmovou stříbrnou medaili na mistrovství Evropy pony.

V seniorském týmu debutovala v roce 2007 s valachem Mistral Hojris (Alf) a o rok později se účastnila olympijských her v Pekingu. „Byla to pro mne velká zkušenost. Hned následující rok jsme s Alfem zaznamenali velký průlom v kariéře, když jsme vyhráli týmové stříbro a bronz mezi jednotlivci na mistrovství Evropy ve Windsoru.“ Pro rok 2008 pak byla jmenována jezdkyní roku britské drezury.

Na Světových jezdeckých hrách v roce 2010 v Kentucky byla dvojice opět velice úspěšná se ziskem tří stříbrných medailí – dvěma mezi jednotlivci a jednou týmovou. Ve stejný rok vyhrála Laura i národní šampionát v sedle koně Andretti H (Andy). „V roce 2011 jsme s Alfem získali zlatou týmovou medaili a bronz mezi jednotlivci na mistrovství Evropy. Po druhé jsem se také stala národní šampionkou s Andym. Ve stejný rok se mi ještě podařilo vyhrát kvalifikaci Světového poháru v Olympii s Alfem. Byl to skvělý rok nejen pro mě, ale i pro celou britskou drezuru.“


Vrcholem se staly domácí olympijské hry v roce 2012 v Londýně a zisk zlaté týmové medaile a bronzové mezi jednotlivci. O rok později byla oceněná Řádem britského impéria.

V roce 2013 se vdala za hráče póla Marka Tomlinsona a v roce 2014 se jim narodila dcera Annalisa.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.