Seznamte se: Lorenzo De Luca

Italský parkurový jezdec Lorenzo De Luca začal jezdit v devíti letech v italské Lecce. „Vždycky jsem měl rád koně, i když nikdo z rodiny na koni nejezdí. Jakmile jsem nakonec jednoho dostal, už jsem z něj neslezl,“ vypráví Lorenzo o svých začátcích.

„Pro mě jsou koně vášeň, ale také práce. Měl jsem štěstí, že jsem potkal lidi, kteří mi věřili. Možná jsem neměl tak bohaté mládí, ale jsem si jist, že zkušenosti, které jsem získal byly velice cenné. Vždycky jsem chtěl být profesionální jezdec. Je důležité dělat v životě to, co vás baví a toto je nejlepší práce na světě.“


Jak říká, nejvíce ho v životě ovlivnil nizozemský skokový jezdec Henk Nooren a mezi jeho idoly patří německý parkurový jezdec Marcus Ehning a Švéd Rolf-Göran Bengtsson.

Lorenzo pracoval v Belgii pro stáje Neila Jonese, než v roce 2015 začal pracovat pro Stephex Stables v belgickém Wolvertem. Zde trénuje a závodí se skupinou koní v parkurových soutěžích. Účastní se pravidelně pětihvězdových závodů a je také členem italského týmu, s kterým se účastní soutěží Poháru národů a Světových jezdeckých her.

Na závodech ho můžete potkat oblečeného v italské vojenské uniformě. „Je to uniforma italského letectva. Vláda podporuje nejlepší italské atlety měsíčním platem. Neznamená to, že sloužíme v armádě, pouze ji reprezentujeme. Je to symbol, že armáda stojí za mnou.“

Jeho největším snem je účast na olympijských hrách.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.