Seznamte se: Marco Kutscher

Dnes si blíže představíme Marco Kutschera. Německá jezdecká federace totiž v těchto dnech oznámila, že k 1. 7. odchází tento jezdec ze stáje Ludgera Beerbauma v Riesenbecku, kde působil 14 let. Bude mít vlastní závodní stáj s přítelkyní Evou Bitter.

Jde do Bad Essenu, kde jeho čtyřicetiletá přítelkyně, také mnohonásobná mistryně Německa, žije a trénuje. Společně budou provozovat sportovní a výcvikovou stáj.

Marco Kutscher je mistrem Evropy (2005), patří mnoho let k A-kádru Německa a startoval spolu se svým šéfem Ludgerem Beerbaumem na mnoha šampionátech včetně OH Hongkong. Rozhodnutí o ukončení spolupráce vzhledem k těmto úspěšným společným rokům se nečinilo lehce.

„Jsme s Evou již devět let a nyní chceme trošičku úžeji spojit soukromí a profesi." S Ludgerem chce však i nadále udržovat dobré osobní i obchodní vztahy.

Ludger Beerbaum se na svých stránkách nechal slyšet: „Je mi líto, že Marco odchází, byl pro mě více než jen zaměstnanec, ale samozřejmě to rozhodnutí chápu a přeji mu do budoucnosti všechno nejlepší."

Marco Kutscher v sedle hnědáka Cashe a bělouše Corneta Obolenskyho na závodech Global Champions Tour. Foto Sportof/GCT.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.