Seznamte se: Marlon Módolo Zanotelli

Brazilský jezdec Marlon Módolo Zanotelli začal jezdit ve čtyřech letech ve městě Fortaleza. Velmi jej v mládí ovlivnil dědeček Darcy a otec Mario, kteří vybudovali jezdeckou školu. Jeho rodiče se pak projektem Equitakids snažili, aby děti sportovali od již malička.

Jeho otec se v roce 1994 snažil probojovat na Pan Americké hry. Marlon a jeho tři bratři žili po celý rok během soutěží v kamionu. Ze začátku neměli moc peněz. „Jednou, když jsme jeli na závody do Recife, jsme si nemohli dovolit hotel, a tak jsme spali v autě se zapnutou klimatizací. V Belo Horizonte jsme zase spali v jedné boudě,“ vzpomíná Marlon.

Marlon jezdil nejprve pro Helia Pessou v Guatemale a Yuriho Mansuriho v Sao Paulu. Poté se v dubnu 2008 přesunul do Evropy k belgickému parkurovému jezdci Ludo Philippaertsovi. „Myslel jsem, že jakmile se tam dostanu začnu hned jezdit po závodech s dobrými koňmi, ale musel jsem si svoje místo získat, což byla veliká zkušenost. Největší nesnáz bylo odloučení od přátel a rodiny. Také kultura byla velkou bariérou, protože se odlišovala od té mé.“


Mezi jeho největší úspěchy patří páté místo s týmem Brazílie na Světových jezdeckých hrách v roce 2014 a týmové čtvrté místo na Pan Americký hrách v roce 2015.

V lednu 2017 oznámil se svojí manželkou Angelicou Augustsson odchod z Ashford Farm a založení vlastní stáje. „Koupili jsme zde dům a také bychom chtěli najít místo pro stáje, kde bychom trénovali mladé koně.“ Prozatím zůstávají v Ashford Farm.

Ve svém volném čase rád hraje fotbal a serfuje.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.