Seznamte se: Martin Boyd

Všestrannostní jezdec Martin Boyd se narodil v roce 1979 v Austrálii a jezdectví se začal věnovat až ve 14 letech. Stal se velice úspěšným reprezentantem Austrálie jako mladý jezdec. V roce 2003 vyhrál Adelaide CCI4* a byl na seznamu jezdců nominovaných na olympijské hry v Sydney v roce 2000, Aténách 2004 a Hong Kongu 2008. Jaké jsou jeho největší úspěchy a jaká tragédie ho postihla?

V roce 2007 se přemístil do Spojených států, aby se mohl účastnit více mezinárodních třídenních závodů. První dva roky zde působil jako asistent trenéra a zlatého olympijského vítěze Phillipa Duttona, než si založil vlastní stáj. Získal americké občanství a v roce 2009 závodil poprvé za Spojené státy.

Během několika let se stal nejlepším všestrannostním jezdcem USA. Od roku 2012 je členem týmu Spojených států. Účastnil se Světových jezdeckých her v Normandii v roce 2014 a v roce 2010 v Lexingtonu. V roce 2014 dosáhl na sedmé místo světového všestrannostního žebříčku FEI, když dokončil všechny čtyř hvězdové závody v první desítce: Rolex Kentucky CCI4*, Pau CCI4*, Boekelo CIC4*, Luhmuehlen CCI4*, Světové jezdecké hry, Burghley CCI4*. Kromě ježdění se také věnuje tréninku všestrannostních koní.

S ženou Silvou, která je drezurní jezdkyní, má syna Noxe.

V roce 2011 postihla Martina tragédie, když mu shořela pronajatá stáj. Šest z 11 koní uhořelo. Během požáru sám Martin zachránil ze stáje pět koní.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.