Seznamte se: Michael Whitaker

Jelikož se blíží začátek celosvětové Global Champions Tour, připomeneme si jejího prvního loňského vítěze. To se na rozdíl od letošních Antverp konalo v Madridu a vyhrál ho Brit Michael Whitaker. Před rokem se mu na GCT dařilo s dvanáctiletým ryzákem Vikingem. Člen známé jezdecké rodiny má na svém kontě osm zlatých medailí z ME a mnoho dalších úspěšných závodů.

Michael, jeden ze zakládajících členů slavné rodiny Whitakerových, začal závodit na ponících už v útlém věku v sedmi letech. První mezinárodní debut si na své konto připsal v pouhých šestnácti letech a v roce 1980 se ve dvaceti stal nejmladším vítězem slavného Hickstead Derby. Mezi jeho nejcennější úspěchy patří výhra osmi medailí na mistrovství Evropy. Pozoruhodným úspěchem je druhé místo na World Cupu v Las Vegas v roce 2005.Pravidelná účast v britském poháru národů, byla posledních pár sezón pro Michaela velmi dobrá. V roce 2013 vyhrála Anglie Mistrovství Evropy týmů a madridskou Grand Prix. Michaelova rada pro ostatní jezdce "Nevzdávejte se."

Narodil se 17. 3. 1960 v Huddersfieldu a nyní bydlí v Nottinghamu.

Michael začal závodit na ponících už v útlém věku sedmi let. První mezinárodní debut si na své konto připsal v pouhých šestnácti a v roce 1980 se ve dvaceti stal nejmladším vítězem slavného Hickstead Derby. Mezi jeho nejcennější úspěchy patří výhra osmi medailí na mistrovství Evropy.

Jezdeckému sportu se na stejné úrovni věnuje také jeho bratr John, jezdila i jejich matka. Oba bratři byli členem olmypijského družstva, které v Los Angeles získalo stříbro.

Jeho neteř Ellen a synovci Robert a William se také úspěšně věnují skokovému ježdění.

Pozoruhodným úspěchem je druhé místo na World Cupu v Las Vegas v roce 2005 (Portofino). Pravidelná účast v britském družstvu na Pohárech národů byla posledních pár sezon pro Michaela velmi dobrá.

V roce 2013 vyhrálo družstvo Velké Británie mistrovství Evropy, Michael pak madridskou Grand Prix.

Michaelova rada pro ostatní jezdce zní: "Nevzdávejte se."

Michael s Vikingem

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.