Seznamte se: Nicola Phillipaerts

Ještě jednou dnes přinášíme profil zahraničního jezdce s omluvou za minulý týden, kdy jsme tuto rubriku vynechali. Zatím však Nicola Phillipaerts, teprve dvacetiletý belgický jezdec zvítězil v soutěži Světového poháru v Göteborgu a obdržel (zřejmě svoje první) hodinky Longines! Dvojče patří do známé jezdecké rodiny a pamětníci ho mohli vidět na mistrovství Evropy juniorů v Praze.

Ano, Nicola je z dvojčat - jeho bratr Olivier je též úspěšný jezdec a mnohokrát se potkali ve stejné soutěži, stejně jako otec a současně trenér Ludo. Spolu s ním ho trénuje i další úspěšný jezdec, strýc Johan.
Pohledný mladík a navíc velmi dobrý jezdec se narodil 30. 7. 1993 v belgickém Genku, bydlí v  Gruitrode a jejich stáj je DorperHeide. Kromě Oliviera má ještě dva bratry, jeho maminka se jmenuje Veronique.

Kromě koní ho baví lyžování a fotbal.

Nezapomenutelným zážitkem je pro něho členství v týmu, který zvítězil na olympijských hrách mládeže (2010 Singapur).
Samozřejmě si o jejich rodině můžete přečíst mnoho zajímavého i na stránkách ludophilippaerts.be.
Jeho cílem je start na olympoijských hrách, i když mu již ty londýnské utekly.

Mezi jeho největší úspěchy patří 36. místo mezi jednotlivci na ME Herning (Cortez), vítězství na ME mladých jezdců v Comportě (Carlos V.H.P.Z), 14. místo v jednotlivcích a třetí místo s družstvem na juniorském ME v Jardách, opět s Carlosem, druhý byl v roce 2009 na ME juniorů v Hoofddorpu (Nobel de Virton). V Praze na ME se umístil na 39. místě (Quincy de Rosseignies) a na ME pony o rok dříve (2007) na pátém místě v jednotlivcích a čtvrtém s týmem (Top Chiaro di Luna).

V Göteborgu vyhrál s Donatellou-N, jedenáctiletou klisnou po mistru světa z Kentucky Vigo d'Arsouilles, v majetku rodinné stáje Dorperheide Ludo.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.