Seznamte se: Nicolas Touzaint

V dnešním profilu zabrousíme do disciplíny všestrannost - když už náš časopis obdržel cenu za propagaci této disciplíny od komise všestrannosti České jezdecké federace na galavečeru všestrannosti v Humpolci (děkujeme a moc se omlouváme, že jsme ji osobně nepřevzali...). O víkendu proběhl první Pohár národů v této disciplíně a vyhrála ho Francie. Členem vítězného družstva pod vedením Thierry Touzainta byl i jeho synovec Nicolas, a právě jeho si představíme.

Nicolas Touzaint se narodil 10. května 1980 v Angers, nyní bydlí v Saint Clément de la Place. Ke koním přišel, když mu bylo deset a ve třinácti začal závodit. Celá jeho rodina se do sportu zapojila.

Jeho trenérem je strýc Thierry, závodí za francouzský klub Anjou Jumping.

Nico má rád fotbal, lyžování a tenis. Nejvíce ho ovlivnil jeho otec Jean-Yves, mistr Francie ve všetrannosti z let 1975 a 1976. Stejně jako Thierry se účastnil olympijských her ve všestrannosti.

Nicolasův vzor je novozélandský reprezentant Mark Todd. Nico byl prvním Francouzem, který vyhrál čtyřhvězdový Badminton, a to v roce 2008 s koněm Hidalgo de l´Ile.

V 22 letech se stal nejmladším vítězem mistrovství Evropy. To vyhrál s valachem plemen SF Galan de Sauvagere celkem dvakrát - v Pratoni del Vivaro (2007) a v Punchestownu (2003).

Má svoji značku jezdeckého vybavení, oblečení a doplňků.

Zamiloval se do krosu - pro ten adrenalin, který přináší. A také rád závodí, protože se mu líbí, jak se koně tréninkem mění. Velmi si cení toho, co všechno jsou koně pro jezdce ochotni udělat.      

Na olympijských hrách v Hongkongu musel svého koně zadržet kvůli zranění.
Na OH v Londýně skončil s valachem plemene SF Hidalgo de l´Ile jako 17., o rok později v osmnácti letech skončil tento valach se sportem.
V Athénách skončil (Galan de Sauvagere) čtvrtý a spolu s týmem první.

Zvítězil na mistrovství světa mladých koní v Lion d´Angers s Jokerem d´Helby (2004).
Vyhrál i finále Světového poháru v Malmö (2006). Kromě Badmintonu se mu podařilo vyhrát další čtyři hvězdy - ve francouzském Pau.

 
Vítězný francouzský tým Nations Cup™ Fontainebleau:
Eric VIGEANEL, Nicolas TOUZAINT, Donatien SCHAULY a
Maxime LIVIO se šéfem ekipy Thierry Touzaintem. Francouzi jako jediní absolvovali všichni bezchybně kros. Foto Eric Knoll/FEI

Nicolas TOUZAINT (FRA) s Crocketem ve Fontainebleau. Foto Eric Knoll/FEI

Vítězný francouzský tým Nations Cup™ Fontainebleau: Eric VIGEANEL, Nicolas TOUZAINT, Donatien SCHAULY a Maxime LIVIO se šéfem ekipy Thierry Touzaintem. Francouzi jako jediní absolvovali všichni bezchybně kros. Nicolas skončil nejlépe z Francouzů na čtvrtém místě. Foto Eric Knoll/FEI

Najdete ho samozřejmě i na facebooku, jeho stránky jsou http://www.nicolas-touzaint.fr/

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.