Seznamte se: Quentin Judge

Americký parkurový jezdec Quentin Judge nepochází z žádné jezdecké rodiny. Jezdit začal ve 13 letech v Chicagu. Ve svých 19 letech se přestěhoval do Nizozemska, aby mohl pracovat u Jana Topse. „Během těchto let jsem začal jezdit po mezinárodních závodech a snažil se naučit vše co jsem jen mohl. Byla to pro mě opravdu dobrá zkušenost,“ vzpomíná Quentin. Od roku 2008 pracuje pro Double H Farm.  

Rok 2012 byl průlomový. Na Zimním jezdeckém festivalu zajel s koněm HH Carotino čisté druhé kolo v soutěži 2012 USEF Show Jumping Selection Trials pro Olympijské hry. V listopadu byl pak jmenován do amerického týmu pro soutěž Poháru národů v Buenos Aires, kterou zde nakonec americký tým vyhrál.

I v roce 2013 dosáhl na několik top umístění, včetně prvního vítězství ve Spruce Meadows. Opět byl jmenován do amerického týmu a s koněm HH Dark de la Hart pomohl k vítězství v soutěži Poháru národů v Bratislavě. Se stejným koněm vítězil na mezinárodních závodech i v roce 2014. S novým koněm HH Copin van de Broy pak Quentin dokončil na třetím místě prestižní ATCO Power Queen Elizabeth II Cup, obsadil čtvrté místo v Pan American Cup a deváté v Rolex Grand Prix Spruce Meadows. Cestoval také do Evropy a na CSIO5* ve španělském Gijonu jednu soutěž vyhrál a byl zde součástí vítězného týmu Poháru národů.

Quentin Judge je ženatý, společně s manželkou Cayce Harrison se věnují chovu a prodeji koní v Double H Farm, které vlastní Jeannie a Hunter Harrison, rodiče Cayce.

O Quentinovi jsme psali v souvislosti s prodejem koněm Zipper, kterého jezdil René Tebbel na olympiádě v Riu za Ukrajinu. nyní ho totiž za Double H Farm bude jezdit právě Quentin.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.