Seznamte se: Sandra Auffarth

Úřadující mistryně světa ve všestrannosti, Sandra Auffarth, vyrostla na rodinné farmě a na koni jezdila už jako malé dítě. Její otec Karl-Heinz Auffarth je bývalý elitní jezdec a známý chovatel. Společně se svoji matkou Barbel se starají o rodinnou stáj Stall Auffarth v německém městě Ganderkesee-Bergedorf.

Původně chtěla být pouze parkurovou jezdkyní, avšak její matka byla proti takovému zaměření pouze na jednu disciplínu a trvala na tom, aby se také naučila drezuru.

 

Sandra má skvělý vztah se svým 13 letým koněm Opgun Louvo. Dvojice se dostala do popředí zájmu v roce 2011, kdy při mistrovství Evropy vyhráli týmové zlato a stříbro v jednotlivcích hned za Michaelem Jungem. Byli součástí zlatého německého týmu na Olympijských hrách v Londýně, kde získali také bronzovou medaili v jednotlivcích. V roce 2014 na Světových jezdeckých hrách vyhrála dvojice zlatou medaili jak v jednotlivcích, tak v družstvech. Při nedávno skončeném mistrovství Evropy v Blair Castle byla součástí zlatého německého družstva a v jednotlivcích skončila opět druhá za Michaelem Jungem.

Kromě jezdectví Sandra ráda plave a chodí do kina. Jejím snem je vyhrát zlatou olympijskou medaili v Rio de Janeiru v roce 2016.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.