Seznamte se: Sergio Alvarez Moya

Sergio Alvarez Moya vyhrál minulou neděli 9. března Velkou cenu na Sunshine Tour ve Vejer de la Frontera. Proč  se tento španělský reprezentant v roce 2003 vypravil do Belgie? A kterého koně svého velkého idola jezdí?

Moya se narodil 7. ledna 1985 ve španělském Avilés, sídlí v La Coruñi.

Spolu s bratrem Juliem začali jezdit v sedmi letech, ke koním je přivedl strýc. Mezinárodní premiéru si prožil v roce 1999, když startoval ve Vigu. Nejvíce se naučil od argentinského legendárního jezdce Victora Aguera, vzory mu jsou britští Nick Skelton a John Whitaker. Právě koně prvního jmenovaného, Carla, nyní také sedlá. Zakoupila ho jeho přítelkyně a skoková jezdkyně Marta Ortega, dcera majitele španělské oděvní firmy Zara.

V roce 2003 se Sergio rozhodl, že pro svůj další jezdecký vývoj musí přesídlit do Belgie. Odsud se po šesti letech vrátil jako respektovaný jezdec a spolu s bratrem se usídlil v La Coruñi, kde mají malou firmu AM Horses.

Jeho nejúspěšnějšími koňmi jsou v současnosti desetiletý ryzák KWPN Zipper (s ním také ve Vejer zvítězil) nebo již zmiňovaný Carlo, který však naposledy závodil vloni na podzim. Na ME v Herningu (foto) s ním skončil na 32. m. a 4. na finále SP vloni v Göteborgu.

Zdroj fei.org

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.