Seznamte se: Sönke Rothenberger

Německý drezurní jezdec Sönke Rothenberger závodil nejprve na ponících v drezuře. Mezi roky 2010 a 2013 se však věnoval parkuru, aby se poté zase vrátil k drezuře. Oba jeho rodiče Sven a Gonnelien reprezentovali Nizozemsko v drezuře a vyhráli stříbrnou medaili na olympijských hrách v Atlantě v roce 1996. Jeho sestry Sanneke a Semmieke závodí také v drezuře za Německo.

Jelikož je jeho matka Nizozemka a otec původem z Německa, má Sönke dvojí občanství a mluví oběma jazyky. „Cítím se napůl jako Němec a napůl jako Holanďan, i když žiji v Německu,“ říká Sönke.

Již jako junior byl velice úspěšným jezdcem. V roce 2007 se s poníkem Deinhardstein B stal evropským šampionem. Vyhrál opět i v následujícím roce a to jak mezi jednotlivci tak i s týmem. Rok 2009 byl neméně úspěšný, když vyhrál jak národní šampionát, tak mistrovství Evropy mezi týmy a jako jednotlivec se umístil na druhém místě. S podporou svého strýce Yves Houtackerse se na dva roky začal více věnovat parkuru. Zde se stal i členem juniorského týmu Poháru národů CSIOJ Lamprechtshausen.

Od roku 2014 se opět věnuje drezuře. Se svým novým valachem Cosmo se účastnil evropského šampionátu mladých jezdců, kde vyhrál s týmem zlatou medaili a mezi jednotlivci se umístil na třetím místě. Ve stejný rok se stal juniorským mistrem Německa.

V roce 2015 byl vybrán do Německého reprezentačního týmu, s kterým v roce 2016 vyhrál týmovou soutěž na Olympijských hrách v Rio de Janeiru.

Sönke Rothenberger studuje Mezinárodní obchod na Frankfurtské škole Financí a managementu. Mezi jeho záliby patří jízda na snowboardu, skateboardu a plavání.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.