Seznamte se: Steffen Peters

Americký drezurní jezdec Steffen Peters se narodil ve městě Wesel v západním Německu, kde také jako dítě začal jezdit. Ve svém zájmu o jezdectví ho podporovali rodiče, kdy mu například otec později koupil tříletého valacha KWPN jménem Udon.

Dvojice trénovala ve stáji Jo Hinnemanna. Zde Steffen potkal americkou trenérku Laurie Falvo, která mu nabídla práci v její stáji v San Diegu. Steffen se rozhodl změnit celý život a přestěhoval se i se svým koněm do San Diega. Pět let pracoval nejen pro Laurie Falvo, ale také třeba pro Guentera Seidela, než si v roce 1991 založil vlastní stáj Arroyo Del Mar. Od roku 1992 je občanem Spojených států amerických.

Když se účastnil kurzu s Dr. Reinerem Klimke, všimla si Steffena Lila Kommerstad. Ta se později stala jeho prvním sponzorem, když od rodiny Petersových koupila valacha Udona, kterého Steffen trénoval od jeho tří let a s kterým si splnil sen, když reprezentoval v roce 1996 Spojené státy na olympijských hrách v Atlantě, kde tým Spojených států získal bronzovou medaili.

V roce 2008 se stal Steffen s koněm Ravel nejlépe umístěnou dvojicí na olympijských hrách v Pekingu, když se umístili na čtvrtém místě. V roce 2009 Peters vyhrál finále Světového poháru a ve stejném roce byl kůň Ravel jmenován drezurní federací Spojených států nejlepším koněm roku. V roce 2010 reprezentoval Steffen a Ravel svoji zemi na Světových jezdeckých hrách v Kentucky. Zde dvojice získala dvě bronzové medaile. V roce 2011 se Steffen účastnil Pan amerických her, kde získal zlatou medaili v jednotlivcích i družstvech.

Steffen Peters je ženatý. Jeho žena Shannon Peters také závodí v drezuře a v roce 2005 dokončila druhá za svým manželem na National Intermediate Dressage Championship v Gladstone. Když se Steffen nevěnuje koním, rád jezdí na motorce a staví modely letadel na dálkové ovládání. Jeho snem je účast na olympijských hrách v Rio de Janeiru. Steffen se stal prvním jezdcem, který byl třikrát jmenován jezdcem roku Spojených států (2008, 2009 a 2011).

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.