Seznamte se: Todd Minikus

Americký parkurový jezdec Todd Minikus pochází ze sportovní rodiny. Na narozeniny dostal od dědečka poníka a tak od šesti let začal jezdit. V deseti letech přesedlal na velké koně a v roce 1980 se stal profesionálním jezdcem. Od té doby získal mnoho prestižních vítězství po celém světě.

Mnoha úspěchů dosáhl se svým koněm Thrilling, když s ním v roce 1989 získal 4 vítězství v Grand Prix. Nejvíce si však váží svého vítězství prezidentského poháru v roce 1990 při Washington International Horse Show. Úspěšný rok 2007, kdy vyhrál s koněm Pavarotti pětkrát Grand Prix, zakončil se stejným koněm týmovou bronzovou medailí na Pan Amerických hrách v Rio de Janeiru.

Todd také reprezentuje Spojené státy na Poháru národů (Spruce Meadows, Dublin, Hickstead) a jeho snem je zúčastnit se olympijských her v Rio de Janeiru. V roce 2014 získal titul Jezdec roku.

Ve Wellingtonu na Floridě založil svou vlastní stáj Todd Minikus Ltd.

Todd Minikus je ženatý. S ženou Amandou má syna Colta a dceru Langley. Když se nevěnuje koním, rád hraje golf a jezdí na motorce. Také se věnuje býčímu rodeu, kde je rovněž dobrým jezdcem.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.