Sisters Act OLD von Rosencarree prodána Sissy Max-Theurer

Rakušanka Sissy Max-Theurer zakoupila pětiletou oldenburskou klisnu Sisters Act von Rosencarree. Kůň prozatím zůstane v tréninku u německé jezdkyně Dorothee Schneider.

Chovatelem a předchozím majitelem klisny je Silke Pelzer. Klisna je po Sandro Hit z matky Prima Nera (po Royal Diamond x Donnerhall x Pik Rube I).

Sisters Act začala svoji závodní kariéru s Lenou Waldmann v únoru 2016. V červenci stejného roku převzala otěže Anna Sophie Fiebelkorn. Společně se stali v roce 2016 rezervními šampiony Oldenburského šampionátu mladých koní v Rastede. Následně dvojice vyhrála Bundesšampionát ve Warendorfu mezi čtyřletými klisnami a valachy.

Poté, co se Fiebelkorn přesunula do Austrálie, vrátila se klisna zpět k Leně Waldmann v roce 2017. Ta s ní závodila od dubna do června, ale byla to právě Dorothee Schneider, která klisnu kvalifikovala na Mistrovství světa mladých koní v Ermelu, kde dvojice obsadila nakonec čtvrté místo.

„Klisna zatím zůstane ve stájích Dorothee Schneider, která ji bude dále trénovat,“ říká pro server Eurodressage manžel Sissy, Jobst Krumbhoff. Sister Act se tedy zatím do Rakouska nepřesune, aby se stala novým koněm dcery Sissy, rakouské nejslavnější Grand Prix jezdkyně Victorie Max-Theurer.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.