Skákání ve volnosti Dubenec

Areál jihočeského klubu Tandem Dubenec sice zapadal sněhem, do zimního spánku, ale neupadl - kromě skokových soustředěních s Romanem Drahotou, která zde probíhají po celou zimu, tu o uplynulém víkendu uspořádali už druhý ročník skákání ve volnosti pro 3 až 5leté koně bez závodních zkušeností. To bylo příležitostí nejen pro trénink, ale také pro setkání jihočeských chovatelů a příznivců jezdeckého sportu. Fotogalerii najdete zde.

Soutěžící koně mohli několikrát absolvovat skokovou řadu „nanečisto“, poté se hodnotilo ve třech kolech na výšce od 100 do 120 centimetrů. Koně hodnotili dva rozhodčí – Luboš Kozák a Roman Drahota, kteří udělenou známku vždy doplnili i slovním hodnocením.

Z přihlášených čtrnácti koní jich nakonec ke skoku ve volnosti nastoupilo 13, dost bylo i diváků. Ti mohli porovnat nejen styl, připravenost a kondici jednotlivých koní, ale také porovnat potomstvo plemenných hřebců – vidět mohli 4 potomky hřebce Aristo Z, dva po Quirado a dva po hřebci Rock´n Roll – právě jeho synové se umístili na druhém a třetím místě. Suverénním vítězem se stal letos 4letý plemenný hřebec QUINTERO´S CASSINY, který za styl skoku obdržel dvakrát známku 9. Tento nadějný mladý hřebec vyniká nejen dobrým charakterem a bezvadným exteriérem, ale předvedl naprosto suverénní výkony, dobrou skokovou techniku, velkou sílu odrazu a potřebnou opatrnost.

Fotogalerie ZDE.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.