Skokový pohár Vysočiny 2015 zná vítěze

V sobotu 12. září vyvrcholil další ročník Skokového poháru Vysočiny finálovým závodem v Žirovnici. Za podpory Nadace ČEZ se během sezony uskutečnilo celkem devět kvalifikačních závodů po celém Kraji Vysočina a již zmíněné finále v Žirovnici. Skokový pohár Vysočiny, extraliga parkurového skákání na Vysočině, byl letos rozdělen do čtyřech kategorií - děti, junioři a mladí jezdci, senioři. V nové čtvrté kategorii soutěžili 4. a 5. letí koně.

Kategorie dětí a juniorů byla s 17 dvojicemi vůbec nejobsazenější z celého poháru. Ve finálovém závodě na parkuru o výšce 100 cm nakonec zvítězila Michaela Kadlecová z JK Glod Čejov na koni Finlandia, před Petrem Vodvárkou s Unitou z Havlíčkova Brodu a velkou favoritkou Petrou Peterkovou v sedle Alegry.

Ani ve druhé kategorii se nedařilo favoritům, když vítězka kvalifikačních kol Monika Šánová s Lojzkou skončila až jako pátá. Z vítězství se radoval opět klub JK Glod Čejov, tentokrát jezdkyně Michaela Balounová v sedle Diamantixy. Druhá skončila o dvě sekundy v rozeskakování Hana Nejedlá a Werbelin-B, třetí pak Dušan Simovski s Trinity 5 z Dešné.

Určitě nejsledovanější kategorií však byla ta seniorská. Finálový parkur byl na výšce 125 cm a hned půlka startovního pole překonala základní část bez trestných bodů. Ve finále parkuru se pak nejvíce dařilo Radce Dvořákové v sedle Damily z JK Cavalier Rynárec, která jej dokázala opět zajet čistě. Odsunula tak na druhé místo Zdeňka Hrnčíře s Cocou 1 z Proseče pod Křemešníkem a Patrika Sukdoláka s Aramisem. Radka Dvořáková nakonec zvítězila i v kategorii mladých koní, tentokrát s klisnou Ghalia Da Orlan a potvrdila tak svoji výbornou letošní formu ke konci sezony.

 

Všechny informace o Skokovém poháru Vysočiny včetně kompletních výsledků najdete na oficiálním webu www.pohar-vysociny.cz.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.