SP ČP Ostrava: VC pro Jiřího Hrušku

Již po 48. se odehraje Velká cena Ostravy, již pojedenácté v rámci Českého skokového poháru a již podruhé jako Česká pojišťovna Velká cena Ostravy. Závody začínají již v pátek 18. května a vrcholí v neděli Velkou cenou na úrovni dvouhvězdového ST o 60 000 Kč. Součástí závodů budou i soutěže Equiservis Amateur Tour, které na předchozím, druhém kole SP ČP chyběly, a soutěže Kolowrat Junior Cupu pro jezdce do 18 let. Uzávěrka přihlášek byla 7. května, v článku najdete rozpis závodů. Závody podpořilo i město Ostrava, a to částkou 250 000 Kč!

Aktualizace 20. 5. 17:15 HOD: Ve VC zvítězil Jiří Hruška s Esprim, když absolvovali jako jediní bezchybně i finále. Osmiletého valacha jezdí teprve tento rok, přičemž vloni na něm startovala jeho sestra Vladimíra Humplíková. Účastnil se s ním také národních závodů v Jaszkowu, kde s ním startoval poprvé také na úrovni ST. Právě tento výjezd byl pro něj velmi úspěšný, neboť s Aristem Z 2x zvítězil. Proto také Aristo místo Ostravy odpočíval. Na druhém místě se umístil další opavský jezdec K. Lamich a Georg, třetí R. Olšák a osmiletý Faust (Everden). Čtvrté místo patřilo domácí L. Dzimasové s Connerym a pátý skončil vítěz včerejší hlavní soutěže J. Skřivan s Kallistou, když 2x chybovali ve finále. Dnešním výkonem se však usídlil na čele prozatímního žebříčku SP ČP před J. Hrušku, H. Pokornou a J. Studničku.

Dlužíme ještě vítěze nedělního Kolowrat Junior Cupu, kde mezi 5 startujícími obsadil první dvě místa Jiří Tměj z JK Hřebčína Suchá. Vede také žebříček tohoto seriálu pro jezdce do 18 let.

Aktualizace 20. 5. 15:45 HOD: Další vítězství si dvojice J. Skřivan a Uberlina vyskákala dnes v úvodní soutěži dne stupně L**. V S** rozšířil svůj výčet ostravských úspěchů K. Lamich, když v sedle Zovidia absolvoval rozeskakování bez trestných bodů a v nejrychlejším čase. Nedělní Kolowrat Junior Cup, který čítal bohužel pouze 5 startů, patřil dvojici J. Tměj a Corsika Mag.

Aktualizace 19. 5. 18:05 HOD: V předposlední soutěži dne zvítězil K. Lamich s Georgem, ve vrcholu dne J. Skřivan a Kallisto.

K. Lamich skončil ve 130 nejen na prvním, ale přidal ještě 4. místo se Zovidiem. Druhé místo patřilo L. Jandourkovi a Michaelovi, třetí H. Šindlerovi a Gandhímu. Ze 49 startujících bylo 14 bezchybných, umístili se podle času, rozeskakování čekalo na dvojice v hlavní soutěži, dvouhvězdovém ST.

Celkem 7 dvojic ze 45 absolvovalo základní parkur bezchybně, nejrychlejšího času při bezchybné jízdě dosáhl v rozeskakování loňský vítěz finále J. Skřivan a klisna Kallisto. Další 3 umístění sice docílili rychlejšího času, ale chybovali. Druhé místo obsadil J. Studnička a Datasys Duel, třetí a čtvrtý skončil domácí M. Hentšel se Sandinem a Crystalem. Za ním skončili sourozenci Vachutkovi - Ladislav nově s Candys Manem a Lenka s Kornetem.

Aktualizace 19. 5. 14:30 HOD: Finále dnešní první soutěže stupně ZL absolvovali pouze dvě dvojice bez trestných bodů, o necelou půl vteřinu byl nakonec rychlejší Pavel Humplík a Mistrál 5. Následující L** patřilo Jiřímu Skřivanovi v sedle koně Uberlina. Další soutěž v rámci Kolowrat Junior Cupu zajela nejlépe Francesca Kolowrat-Krakovská s Tarolou D. Na programu je dnes ještě S** a Memoriál plk. Jana Havla st. ST**.

Aktualizace 18. 5. 22 HOD: V soutěži pro juniory zvítězil mezi 12 jezdci a jezdkyněmi Miloš Chlanda s Likorou. Nejnáročnější soutěž opanoval domácí Marek Hentšel, když se umístil jako první, třetí i čtvrtý, mezi něho se vklínila pouze mladá jezdkyně L. Strnadlová s Atlantou. Marek vyhrál se Sandinem a třetí byl se Sauronem Fitmin. Čtvrtý skončil s Crystalem z JK Equiteam Flisník, tohoto ryzáka pamatujeme nejen s K. Flisníkovou, ale i J. Hruškou nebo A. Opatrným. 

Aktualizace 18. 5. 15 HOD: Již proběhly 3 páteční soutěže, v nichž zvítězili domácí V. Badalová a Sunny Day (Z), za JK Stará Ves D. Pinkavová s Lassy 2 (110/115 cm) a za pražské JC Zájezd Jan Studnička s devítiletou klisnou Datasys Asteres (L). Ten již s touto klisnou letos na stejné úrovni zvítězil podruhé.

Aktualizace 14. 5. 22 HOD: Na www.skokovypohar.cz byly umístěny přehledy startujících, ve Velké ceně je jich zatím 25, včetně J. Skřivana, M. Šoupala, J. Luži, J. Štětiny nebo L. Jandourka.

 

Česká televize připravuje záznam v těchto časech:

Premiéra: ČT4 úterý 22. 5. 2012 v 19:10
Opakování: úterý 22. 5. 2012 po půlnoci v 04:00
středa 23. 5. 2012 v 09:05
pátek 25. 5. 2012 po půlnoci v 04:00
pondělí 28. 5. 2012 po půlnoci v 04:00

A jaká bude letos kulturní vložka? Stejně jako vloni bude nedělním hlavním doprovodným programem soutěž Čechy versus Morava v jízdě dvojspřežím.

Reportáž z minulého ročníku najdete zde.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.