Špičkový pony Deinhard B zemřel

Osminásobný nositel titulu mistr Evropy, šestnáctiletý pony Deinhard B, bohužel prohrál svůj boj o život a 28. října zemřel. Německá jezdecká veřejnost jeho boj sledovala již tři dny na webových stránkách rodiny Rothenberger. Podrobnosti uvnitř článku.

Deini se již od 13. října necítil dobře, proto ho již druhý den odvezli na kliniku. Zpočátku to vypadalo na žaludeční vřed - nežral a měl bolesti. Samozřejmě, když se na něj v sobotu přijela podívat celá rodina, trošku se rozveselil. Stav se neměnil, měl bolesti, ale po 3 dnech, kdy se stav neměnil, si ho Rothenbergerovi ve čtvrtek odvezli domů. Bohužel již druhý den ho pro silné bolesti vezli zpátky na kliniku, operace byla nezbytná. Diagnoza zněla - obstipace (zácpa) slepého střeva. V noci na 24. října tedy byl Deini operován. Druhý den rodina Rothenberger prosila, aby mu lidé drželi palce - sice stál na nohách, to nejhorší ještě nebylo za ním...

Poté, co zpráva obletěla celý německý svět, přišlo mnoho přání k brzkému uzdravení, za které Rothenbergerovi děkovali. Dne 25. 10. hlásili, že sice ještě není nebezpečí zažehnáno, ale "Deini" se má vzhledem k okolnostem celkem dobře, je čilý a při chuti.

Bohužel 28. 10. se objevily na webu dopisy, v nichž se Semmieke i Gonnelien s "Deinim" loučí. I když mu byla poskytnuta veškerá veterinární i "rodinná" péče, nakonec onemocnění podlehl.

Palomino Deinhard B, jezdecký pony, 4x zvítězil na ME se Sönke a 4x se Semmeike.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.