Spřežení: březnové halovky

Začal nám březen, měsíc tří halových závodů spřežení. Jako první se měly konat 6. března halové závody na Nové Americe, která by si odbyla svoji vozatajskou premiéru, ale bohužel pořadatelé se je rozhodli zrušit a jejich termín přesunout až na podzim letošního roku.

Spřežení

 

V pořadí druhé halové závody v tomto měsíci jsou naplánovány na 13. března v Hřebčíně Albertovec, kam je prozatím přihlášeno na 23 spřežení. Z toho je 9 jednospřeží, 9 dvojspřeží a 4 čtyřspřeží. Mezi startujícími se objeví i reprezentanti Slovenska (M. Matuška, P. Gašpar a M. Zakršmíd).

Třetí a rovněž poslední halové závody se pojedou 27. března ve Slatiňanech, kde se očekává největší počet startujících. Pak už totiž začne samotná venkovní sezona, která odstartuje v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem ve dnech 22. – 25. dubna.

Ve dnech 18. – 19. března se bude v Hradištku u Sadské v areálu Equus Kinsky manželů Půlpánových konat v původním termínu zrušené soustředění pro reprezentační výběr se švýcarským trenérem Hanspeterem Rüschlinem.

 

Další zajímavé informace k soutěžím spřežení pro vás chystáme do dubnového Jezdectví!

 

Text: Vladimír (Mikeš) Štursa a Jaroslav Pavel
Foto: Eva Sobotková

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.