Spřežení v Nebanicích – kvalifikace na MS

V České republice jsou pořádány pouze dvoje mezinárodní závody spřežení CAI-A a to v Kladrubech a v Nebanicích. TJ Agro Nebanice si drží tradiční termíny v měsíci červenci a ten letošní připadl na 16. – 19. 7.

O závody je velký zájem z mnoha důvodů. Z hlediska mezinárodního významu si účastníci cení možnosti získání bodů do Světového poháru soutěží čtyřspřeží, ale i ostatním se počítají do celoročního hodnocení TOP DRIVER AWARDS. Pro zisk plného počtu tabulkových bodů je třeba 16 závodníků a to se letos rodině Šimáčkových opět povedlo.

Na startu čtyřek se objeví zástupci z mnoha evropských zemí a k nejvýznamnějšímu soutěžícímu bude patřit mistr světa Werner Ulrich ze Švýcarska. Plně jsou také obsazeny soutěže ve dvojspřeží, neboť CAI-A 2 Nebanice je jednou z  posledních kvalifikačních zkoušek před mistrovstvím světa dvojek v maďarském Kecskemétu. Zkrátka nepřijdou ani účastníci soutěží jednospřežní a soutěží pony (2 + 4).

Ve čtvrtek od 14.00 hod. a v pátek od 9.00 hod. jsou na programu tradiční drezurní zkoušky, sobotu od 10.00 hod. vyplní napínavý maraton a neděli ve stejnou dobu slavnostní parkur.

Příznivci kočárového sportu se můžou těšit na velký počet zahraničních účastníků. Celkem je přihlášeno 69 spřežení. Z toho je 26 jednospřeží, 17 dvojspřeží, 17 čtyřspřeží, 3 čtyřspřeží pony a 6 dvojspřeží pony.


Přijeďte se podívat do Nebanic a zjistíte, kdo získá kvalifikaci na mistrovství světa.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.