Srpnové skokové závody na Suché

V sobotu 23. srpna se v areálu Jízdárny Suchá konaly další jezdecké závody. Na programu bylo pět skokových soutěží od Hobby až po S**. Sportovní program zahájila soutěž Hobby – postupnou obtížností do 80cm na limitovaný čas. Nejblíže k tomuto času byla Tereza Sluková s Dagonee ze SJK SzeŠ Lanškroun. Jejich odchylka byla 0,84s. O 0,87s se odchýlila od času Linda Sokolová s Bajkalem 3 (Showpal Equiteam) a získali tak druhé místo. Třetí byla Tereza Sluková se svým druhým koněm Lagret. Fotogalerie zde.

Na limitovaný čas byla i druhá soutěž dne, parkur stupně Z. Vítězství zůstalo na domácí půdě, jelikož vyhrála Michaela Brožková s Erato z JK Hřebčína Suchá. Jejich odchylka od limitu byla 0,11s, kdy stanovený čas byl 64s. Druhé místo obsadila Julie Zabavská s Enilomou P. z Hradeckého jezdeckého klubu s bezchybným kontem a časem 63,77. Třetí místo patřilo Lucii Hrnčířové a Coudy 1.

Michaela Brožová se vezla na vítězné lajně i v následující soutěži – parkuru stupně ZL. Domácí se tedy mohli radovat i v tomto případě. Druhá byla Šárka Votavová s Eurydikou (Stáj J+J Votava). I jí se podařilo proplout oběma fázemi parkur bez chyb a ve slušném čase. Třetí byl Jiří Skřivan s Ipos van de Noordheuvel z taktéž domácí stáje Manon.

 

Vítěz S** - Jiří Skřivan a For Life 3. Foto Michaela Javůrková

 

Na limitovaný čas byla i druhá soutěž dne, parkur stupně Z. Vítězství zůstalo na domácí půdě, jelikož vyhrála Michaela Brožková s Erato z JK Hřebčína Suchá. Jejich odchylka od limitu byla 0,11s, kdy stanovený čas byl 64s. Druhé místo obsadila Julie Zabavská s Enilomou P. z Hradeckého jezdeckého klubu s bezchybným kontem a časem 63,77. Třetí místo patřilo Lucii Hrnčířové a Coudy 1.

Michaela Brožová se vezla na vítězné lajně i v následující soutěži – parkuru stupně ZL. Domácí se tedy mohli radovat i v tomto případě. Druhá byla Šárka Votavová s Eurydikou (Stáj J+J Votava). I jí se podařilo proplout oběma fázemi parkur bez chyb a ve slušném čase. Třetí byl Jiří Skřivan s Ipos van de Noordheuvel z taktéž domácí stáje Manon. Čtvrtou soutěží byl parkur stupně L**. Ten nabídl vcelku kuriózní pohled na výsledkovou listinu – na prvních pěti místech se totiž seřadili dva jezdci – Lukáš Sojka a Jiří Skřivan. Lukáš Sojka ze Stáje Karsit zvítězil v sedle Control Me Karsita. Druhý byl Jiří Skřivan s Ebenem 2, třetí s For Life 3. Čtvrtý Lukáš Sojka s Camarou a pátý Jiří Skřivan s Flying Star 1. Oba nejlepší jezdci překonali se všemi umístěnými koňmi parkur bez penalizace. Vrcholem programu byl parkur stupně S**, který se jel s následným rozeskakováním. Parkur stavitele Oldřicha Sojky překonalo čistě pět dvojic, z čehož tři udržely čisté konto až k cílové pásce. Nejrychlejším z nich byl Jiří Skřivan s For Life 3 a mohl se tak radovat z vítězství před domácím publikem. Druhý byl Lukáš Sojka s Control Me, bronzová byla Kateřina Malá se Zipem 1 (Malá jezdecká společnost). Čtvrtou příčku vybojoval Ondřej Málek s Cornilsem a pátá byla MVDr. Zuzana Plundrová s Benthe.  Letní prázdniny se pomalu chýlí ke konci, sezona na Suché ale zdaleka nekončí. Čekají nás hry pro děti, veřejné tréninky a Podzimní závody! Tak na shledanou na Suché!

Čtvrtou soutěží byl parkur stupně L**. Ten nabídl vcelku kuriózní pohled na výsledkovou listinu – na prvních pěti místech se totiž seřadili dva jezdci – Lukáš Sojka a Jiří Skřivan. Lukáš Sojka ze Stáje Karsit zvítězil v sedle Control Me Karsita. Druhý byl Jiří Skřivan s Ebenem 2, třetí s For Life 3. Čtvrtý Lukáš Sojka s Camarou a pátý Jiří Skřivan s Flying Star 1. Oba nejlepší jezdci překonali se všemi umístěnými koňmi parkur bez penalizace.

Vrcholem programu byl parkur stupně S**, který se jel s následným rozeskakováním. Parkur stavitele Oldřicha Sojky překonalo čistě pět dvojic, z čehož tři udržely čisté konto až k cílové pásce. Nejrychlejším z nich byl Jiří Skřivan s For Life 3 a mohl se tak radovat z vítězství před domácím publikem. Druhý byl Lukáš Sojka s Control Me, bronzová byla Kateřina Malá se Zipem 1 (Malá jezdecká společnost). Čtvrtou příčku vybojoval Ondřej Málek s Cornilsem a pátá byla MVDr. Zuzana Plundrová s Benthe. 

Letní prázdniny se pomalu chýlí ke konci, sezona na Suché ale zdaleka nekončí. Čekají nás hry pro děti, veřejné tréninky a Podzimní závody! Tak na shledanou na Suché!

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.