Sváteční Kolesa: Mistrovství i Zlatá podkova

Ve dnech 4. - 6. července proběhne v areálu Vasury Kolesa mistrovství republiky družstev a mladých jezdců ve všestrannosti a další kolo Zlaté podkovy pod záštitou společnosti Schaumann.

7. 7. 10:50 Přidána reportáž Daniely Diringerové:

O svátečních dnech probíhalo  v Kolesách Mistrovství ČR v kategorii mladých jezdců a družstev.
V drezurní zkoušce  Mistrovství mladých jezdců, ve kterém startovalo 11 dvojic, předvedla nejlepší výkon M. Kvapilová s Leon de Beyssac (JK Hřebčín Kubišta), před V. Příhodovou s Imposant Rules a D. Moudrou s Lutinem. Obhájkyně titulu s loňského roku, L. Příhodová s Exotikou, byly po drezuře na průběžném čtvrtém místě, obě ale předvedly výborný výkon v crossu, který dokončily bez chyb a v časovém limitu. Techniky náročný parkur rozhodl o konečném pořadí, Lucie Příhodová byla jako jediná bez trestných bodů a po zásluze zvítězila, na druhé místo se dostal Tomáš Konečný s Pančem (TJ Pegas Loučany) a třetí skončila Dominika Moudrá s Lutinem (Stáj Moudrý).

Početné startovní pole měla soutěž družstev, o mistrovský titul bojovalo 9 družstev z pěti oblastí. Už od drezury se vedení ujalo družstvo Východočeské oblasti A ve složení Lucie Příhodová - Exotika, Veronika Příhodová - Imposant Rules, Tomáš Kocián – Cirda a Petr Myška – Kamerik . Dobrými výkony v crossu, ale především na parkuru si vedení udrželi v průběhu celé soutěže a získali mistrovský titul. Na druhém místě dokončilo družstvo Severomoravské oblasti A s jezdci Tomášem Konečným – Pančo, Ivetou Běhalovou – Camila,  Evou Kratochvílovou – Andy 8 a Simonou Heidenreichovou – Slečna Fregata. Úspěch na mistrovství pro Východočeskou oblast potvrdilo její družstvo B, které získalo bronzovou medaili ve složení Barbora Pospíšilová – Biba Classy, David Bendák – Camila, Michaela Kvapilová - Leon de Beyssac, Mudr Lukáš Létal – Innocenta.

Aktualizace 5. 7. 11:30 HOD: Přidán odkaz na fotogalerii Michaely Javůrkové.

Zlatá podkova se stěhuje do Koles

Zlatá podkova, seriál soutěží všestrannosti a spřežení, se stěhuje do Koles. Známý areál bude dějištěm další kvalifikace 47. ročníku ve dnech 4. – 6. července, začíná se vždy v 9.00 hodin.

Největší pozornost bude věnována hlavní ze soutěží, která má stejný název jako celý seriál – tedy Zlatá podkova. Přihlášeno do ní je celkem 58 dvojic.
Mezi nimi jsou i vítězové letošních kvalifikací ZP 2012 – Radka Dvořáková (JK Cavalier Rynárec, vyhrála v Pardubicích), Lukáš Kohout (JK Betty, Dvoreček), Ing. Pavel Vaněk (JK Ratibořské Hory, Borová) a Petr Myška (JK Isabel, Loštice). Chybí tedy jen Robert Pokorný z JK Albert Stolany, který vyhrál kvalifikaci v Brně – Panské líše.
Uspět ovšem hodlají rovněž bratři Lubomír a Stanislav Vrtkovi i syn prvně jmenovaného, Antonín. Ten by měl být v sedle Davose 1, Zlatého koně ZP 2007 (JK SOUz Horní Heřmanice).
Souboj šestinásobné šampiónky finále Zlaté podkovy Radky Dvořákové se zatím posledním vítězem z Humpolce Petrem Myškou bude atraktivní: Oba totiž startují v sedlech koní, kteří se ve finále ZP dosud neobjevili.

(Jiří Křepelka)

Tisková zpráva ČJF

Mistrovství ve všestrannosti mladých jezdců a družstev ve sváteční dny
Mistrovství České republiky mladých jezdců a družstev v disciplíně všestrannost proběhne ve dnech 4. až 6. července v Kolesách u Kladrub nad Labem. Pořadatelé tak využili svátky prodlouženého víkendu a třídenní sportovní akci naplánovali netradičně již od středy do pátku.

Mistrovské soutěže budou součástí kvalifikačního kola seriálu Zlatá podkova. Na start hlavní kategorie CNC* by se mělo postavit více jak 40 dvojic, přičemž pět oblastí České jezdecké federace poskládalo osm tří až čtyřčlenných týmů, jež se společně utkají o medaile. Mezi mladými jezdci se pokusí obhájit loňský titul z Loštic Lucie Příhodová s Exotikou z Jezdeckého klubu Pam. Na programu závodů budou také další rámcové soutěže Zlaté podkovy – Stříbrná podkova, Bronzová podkova, Soutěž nadějí a pro pony. Vyhodnocováno bude i mistrovství východočeské a středočeské oblasti.

Drezury by měly začít ve středu již od 8.00 hodin a na stejný čas je naplánován start prvních jezdců do čtvrteční terénní zkoušky, která je divácky nejvíce atraktivní. Závěrečný parkur odstartuje v pátek od 10.00 hodin.

Pro účastníky i diváky bude připraven bohatý doprovodný program. „Během středečních drezur se uskuteční odborná přednáška a poradna na téma výživa sportovních a rekreačních koní. Přednášejícími budou Ing. Lenka Kořínková a Ing. Dušan Kořínek ze společnosti Schauman. Ve čtvrtek večer plánujeme posezení při hudební produkci country kapely Colorado spojené se steakovými hody z divokého selete. Vyhlášena bude anketa o nejlépe upraveného koně a nejsympatičtějšího jezdce. Při pauzách pátečních parkurových soutěží diváci uvidí ukázku lasování, kterou předvede Jana Kotvová. Návštěvníci se budou se moci navíc projet kočárem,“ prozradila pořadatelka akce Pavlína Sůrová. Detailní informace o závodech najdete na adrese www.elektrovasury.cz.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.