WEG Normandie 2014 - diskvalifikace M. Livia

Od 23. srpna do 7. září 2014 se ve francouzském Caen v Normandii odehrály Alltech FEI Světové jezdecké hry v osmi disciplínách: skoky, drezura, všestrannost, spřežení, reining, voltiž, vytrvalost a paradrezura. Ukázkově se jely i polo a horse-ball. Akce se zúčastnilo 74 zemí! Kompletní on-line přenos ze všech disciplín i s archivem je na FEI TV. Česká republika začala paradrezurou - startovala A. Vištalová s Jambem (60,600+59,069 %). / Vytrvalost - žádný Čech nedokončil, došlo ke smrtelnému pádu koně. / Reining vyhrál Shawn Flarida a Spooks Gotta Whiz. / Voltiž - povinné sestavy 11. m. pro L. Kloudu. / Ve finále skončil L. Klouda na 13. m. / Přiloženo video shrnující nejlepší okamžiky her.

PROGRAM ZDE

Kompletní on-line přenos ze všech disciplín i s archivem si můžete
zaplatit na FEI TV za necelých 12 eur/den nebo 30 eur/měsíc.

 

A. Vištalová s Jambem zajeli jízdu za větru a deště, které 25. 8. v Normandii panují, za 60.600 % na 22. místě. Svoji druhou jízdu ve středu 27. 8. zajeli za A. Vištalová s Jambem 27. zajeli za 59,069 %  na 23. místě.

 

23. 4. 13 HOD: FEI diskvalifikovala M. Livia a také francouzský tým (všestrannost). Znamená to, že Francouzi přišli i o kvalifkaci na OH, a mohou ji splnit na letošním ME nebo cestou kvalifkkace jednotlivců. Místo Francie má kvalifikaci na WEG sedmá Kanada. Více informací v tiskové zprávě FEI.

Aktualizace 4. 4. 12:30 HOD: Za ČR startovalo 20 jezdců, doprovázelo je 59 osob, celkové náklady byly 2 896 634,48 Kč. Všechny výdaje kromě platby za TV přenos byly financovány ze státních dotací. Celou zprávu najdete na webu CJF, rozpočet zde, seznam účastníků zde.

6. 9. 9:30 HOD: FEI oznámila dva pozitivní vzorky při dopingových zkouškách. Jedním je kůň vytrvalosti Tra Flama (jezdkyně Gillese de Villiers, JAR) a druhým domácí Qalao des Mers (j. Maxime Livio) ve vytrvalosti. Ostatní zatím odebrané vzorky jsou čisté.

5. 9. 17:55 HOD: Voltiž - ve finále skončil L. Klouda na 13. m. 

4. 9. 21:15 HOD: Lukáš Klouda se v dnešní povinné sestavě umístil na jedenáctém místě ve voltižní soutěži jednotlivců.

 

4. 9. 9 HOD: Voltiž - středeční volné sestavy 12. m. (skupina), 31. (J. Bartoňková), 11. (L. Klouda). 

3. 9. 9 HOD:  Voltiž - po I. kole je ČR na 11. místě (skupina), 32. (J. Bartoňková) a 12. (L. Klouda). Výsledky zde.

 30. 8. 23:20 HOD: Samá známá jména obsahuje první pětka dnešního finále reiningu: 1. Shawn Flarida (Spooks Gotta Whiz), 2. Andrea Fappani (Custom Cash Advance), 3. Many McCutcheon (Yellow Jersey), 4. G. Ludwig (Ruf Tuf Juice) a 5. R. Kronsteiner (Dr. Lee Hook). 

 28. 8. 21:30 HOD: Endurance - zlato pro Španělsko, stříbro Francii a bronz Švýcarsku. Mezi jednotlivci zvítězil šejk Al Maktoum a Yamamah, stříbro Marijke Visser a Laiza de Jalima (NED) a bronz A. Al Sulaiteen a Koheilan Kincso (QAT). Z českých dvojic nikdo všech pět etap 160km trati nezvládl.

28. 8. 21 HOD:  Claudia Romero Chacon z Kostariky a její kůň Dorado dnes měli v první části vytrvalostního závodu tragický pád. Jezdkně ho přežila, ale pro koně měl fatální následky. Neštěstí se stalo krátce po půl deváté jen 400 metrů před první veterinární kontrolou. Pro koně měl pád smrtelné následky. Jezdkyně byla také raněna, ale při vědomí a byla odvezena do nemocnice. Kůň podle informací FEI narazil hlavou do stromu.

25. 8. 17:10 HOD: V drezuře se na třetí místo probojoval Brit C. Hester a Nip Tuck. Pomohl tak družstvu na prozatímní 3. pozici.

16:40 HOD: A. Vištalová s Jambem zajeli jízdu za větru a deště, které dnes Normandii panují, za 60.600 % a  jsou prozatím 16.

 25. 8. 14:25 HOD: Boj NěmeckoxNizozemí přiostřuje- dojel Nizozemec H. P. Minderhoud a Glock´s Johnson TN za 74,371 % a vklínil se mezi první dvě Němky.

 25. 8. 12:20 HOD: Po úvodní části drezurní soutěže vedou Němky K. Sprehe a Desperados FRH (78,814 %) před F. Lütkemeier a Dagostinem FRH (73,586) a Nizozemcem D. v. Silfhoutem - Arlando NH (73,414).

 24. 8. 22:30 HOD: Anastasja Vištalová jde na start v pondělí v 16:28 hodin (skupina 1b) v konkurenci 25 závodníků. Paradrezuristů je 100 rozdělených na 5 skupin.  

 24. 8. 11:30 HOD: Česká ekipa zahajuje paradrezurou v pondělí a ne v úterý, jak jsme sdělili. Jambo jezdkyně Anastasji Vištalové prošel úspěšně veterinární kontrolou, v 17 hodin se bude losovat pořadí.

 22. 8. 12:15 HOD: Zahajovací ceremoniál začíná 23. 8. v 20 hod, nezapomeňte si zpříjemnit sobotní večer na FEI TV od 20:25 hodin! Slavnostního nástupu se bude účastnit také česká ekipa, měli by v ní být jezdci, kteří startují první týden - paradrezura, všestrannost a vytrvalost. 

Také ČT4 připravuje záznamy, program pod článkem.  

Z definitivních přihlášek ČR byl škrtnut Lukáš Brůček (reining).

21. 8. 20 HOD: Je to velmi, ale velmi nepříjemné, ale vypadávají další koně! Ze zdravotních důvodů vypadli - Sam (Michael Jung), Siro (Danielle Heijkoop) a Undercover (Edward Gal). Podle posledních informací nejede ani Cathrine Rasmussen a Fernandez nebo Luciana Diniz.

21. 8. 12:00 HOD: Ke smutku všech svých fanoušků Totilas do Francie nakonec nejede, i když měl v poslední době výbornou formu. Bohužel ze zdravotních důvodů. Veterináři tedy kvůli blahu koně nedoporučili, aby na WEG startoval. Místo něj nastoupí  Fabienne Lütkemeier a hannoverský D’Agostino. 

Stáhněte si v app-store mobilní aplikaci pro Normandii! 

16. 8. 17: 45 HOD: Německé družstvo bylo jmenováno. Jsou v něm: Christian Ahlmann a Codex One, Ludger Beerbaum a Chiara, Daniel Deußer a Cornet D’Amour nebo First Class van Eeckelghem a Marcus Ehning a Cornado I nebo Plot Blue. Jako náhradníci jsou určeni Marco Kutscher a Liberty Son a Hans-Dieter Dreher s Embassym II.

Stejně jako ČR vysílá pouze tři skokany i Norsko: Geir Gulliksen a Edesa S Banjan, Dag Ove Kingsrod a Dinamo a Ole Kristoffer Meland se CC Top.

Americké družstvo tvoří: Lucy Davis a Barron, Kent Farrington a Voyeur, Beezie Madden a  Cortes 'C' nebo Simon a McLain Ward a Rothchild.

Za Španěly jede: Sergio Alvarez Moya a Carlo nebo Zipper, Eduardo Alvarez Aznar a Rockefeller, Paola Amilibia Puig a Notre Star nebo Prunella d'Ariael, Pilar Lucrecia Cordon a Nuage Bleu a Manuel Añon a Baldo.

Britský tým tvoří: Scott Brash - Hello Scanctos, Ursula; Joe Clee a Utamaro d'Ecaussines, Ben Maher - Cella a Wings Sublieme; Spencer Roe a Wonder Why a Michael Whitaker s Amai a Vikingem V.

 15. 8. 17 HOD: Definitivní přihlášky prvního týdne: 103 dvojic v drezuře, 100 dvojic v paradrezuře, 97 dvojic ve všestrannosti, 173 jezců vytrvalosti, 89 dvojic v reiningu. Definitivní přihlášky pro zářijový týden a zbylé tři disciplíny jsou 21. 8.

 

15. 8. 15:30 HOD: Tisková zpráva ČJF - Světové jezdecké hry na obrazovkách České televize

Již pouhé dny zbývají do začátku Světových jezdeckých her, které budou probíhat od 23. 8. do 7. 9. v Normandii. Česká jezdecká federace vysílá na tuto „koňskou olympiádu“ největší výpravu v historii a zajistila z ní pravidelné vysílání na obrazovkách České televize.

„Program ČT Sport bude každý den od neděle 24. srpna vysílat pravidelné 60minutové denní souhrny, které budou doplněny o autentické záběry a rozhovory s českými jezdci,“ uvedl ve své tiskové zprávě PR manažer České jezdecké federace Josef Malinovský. První pořad by měl být odvysílán v neděli 24. 8. od 10.25 hodin a věnován bude převážně zahajovacímu ceremoniálu, jenž se uskuteční v sobotu večer. Soutěžit se začne naplno od pondělí, kdy odstartují drezura, paradrezura a reining. Shrnutí prvního závodního dne poběží na ČT Sport v úterý 26. 8. od 16.55 hodin. Podobné časy by měly být i v dalších dnech – ve středu 27. 8. od 16.45 hodin, ve čtvrtek 28. 8. od 16.55 hodin, v pátek 29. 8. od 20.00 hodin atd. 

V závěru prvního týdne Světových jezdeckých her se diváci mohou těšit na soutěže ve vytrvalosti a ve všestrannosti, druhá půlka akce bude vyhrazena parkurovému skákání, spřežení a voltiži. Právě na tyto disciplíny bude směřována velká pozornost, jelikož ve skocích, které jsou nejrozšířenějším jezdeckým odvětvím, Česká republika vysílá kompletní tým. Podobně tomu bude ve vozatajství, kde nás budou reprezentovat v rámci národního družstva tři členové rodiny Nesvačilových. Ve voltiži pak lze doufat v některé z předních umístění, jelikož Lukáš Klouda patří mezi absolutní špičku v celosvětovém měřítku. 

Přesné vysílací časy všech pořadů se zejména v druhé půlce Her mohou ještě změnit, a tak je určitě dobré pozorně sledovat aktuální televizní program na internetu. Každopádně, všechny pořady by měly být po premiérovém vysílání ke zhlédnutí i na internetových stránkách České televize. „Televizní vysílání pro české fanoušky jezdeckého sportu zajistila ve spolupráci s Českou televizí Česká jezdecká federace, která kryje náklady na vysílací práva zmiňovaných denních souhrnů. Výroba materiálů s českými účastníky bude zajištěna sponzorsky soukromou televizní produkcí, tudíž pokladnu ČJF nijak nezatíží,“ upřesnil Josef Malinovský. Další podrobnosti najdete na www.cjf.cz.

 

15. 8. 10 HOD:  Aleš Opatrný a Fakir VDL nejedou. Družstvo startuje ve složení: E. de Moussac - Danthe RDPS, Z. Zelinková - Caleri a O. Zvára - Cento Lano Arcus. Ten ladí formu ve Wiener Neustadtu, kde včera absolvoval 150 cm za chybu. 

Tisková zpráva Czech Equestrian Teamu:

Pro lehké zranění VDL Fakira se Aleš Opatrný bohužel nebude moci zúčastnit Světových jezdeckých her v Normandii. Pro nás pro všechny je to velmi nepříjemná zpráva, nicméně pro Fakira a jeho sportovní budoucnost je v současné době nutné podstoupit jeho několikatýdenní doléčení. Za celý CET přejeme české reprezentaci ve všech jezdeckých disciplinách hodně štěstí a uspěchů.

11. 8. 18:15 HOD: Všestrannost (drezura, kros i parkur) hlásí vyprodáno. Kompletní on-line přenos ze všech disciplín i s archivem si můžete zaplatit na FEI TV za necelých 12 eur, ČT připravuje sestřihy.

Seznam startujících z ČR najdete v srpnovém Jezdectví. Čekáme na definitivní přihlášek, kde bude upřesněn.

Přímo na místě budeme mít externí spolupracovnici Kateřinu Hanušovou, které jistě neujde žádná novinka, hlavně ze skokové části WEG.

Skoky a drezura půjdou na clipmyhorse.de, ale bohužel kvůli vysílacím právům pouze na německém území.

Aktualizace 31. 7. 18:20 HOD: Sbírka Češi do Normandie - vložena tisková zpráva.

 

 

 

 

Aktualizace 31. 7. 12:45 HOD:  Zbývá pouhých 23 dní do zahájení Světových jezdeckých her v Normandii. Jsou přihlášeni sportovci rekordních 74 zemí! Skokových družstev je 38 včetně českého, celkem přijedou skokoví jezdci z 54 zemí světa. Zatím je nominováno 286 skokových jezdců s 409 koňmi, jsme však v době jmenovitých přihlášek, tam může být přihlášeno 10 jezdců se 20 koňmi, zatímco při definitivních přihláškách již jen 5 jezdců s 10 koňmi. To bude ke 21. 8. 2014.

Seznam všech jmenovitých přihlášek ve všech disciplínách je pod tímto odkazem.

Českou ekipu povede B. Rejnek, skokovou část nakonec manažer skokové komise Martin Ohnheiser. Seznam českých jezdců ve jmenovité přihlášce najdete v srpnovém Jezdectví.

K hlavnímu testu před Normandií, k CHIO Cáchy se také vrací srpnové Jezdectví, které je právě na trhu.

Aktualizace 15. 5. 18:45 HOD: Zbývá 100 dní do zahájení Světových jezdeckých her v Normandii.

Zde najdete pozvánku na několikadenní Alltech Music Festival, probíhající v Caen.

 

 

Aktualizace 12. 5. 20:15 HOD: Jiří Machovec a Alnaki jsou první českou dvojicí, jež splnila kvalifikační limity FEI ve všestrannosti.

Aktualizace 1. 4. 19 HOD: Uzávěrka předběžných přihlášek byla 31. 3. - přihlášeno je 72 národů! Česká republika přihlásila tým v disc. spřežení, skoky, paradrezura, vytrvalost a všestrannost, jednotlivce v drezuře a reiningu a početnou ekipu voltiže.

Celkem: 72 národů
9 národů přihlásilo tým ve všech disciplínách: Austrálie, Rakousko, hostitelská Francie, Velká Británie, Německo, Nizozemí, Švýcarsko, Švédsko a USA
12 zemí se bude účastnit WEG poprvé - např. Hongkong, Kazachstán, Maroko, Peru, Rumunsko nebo Tunis

Přihlášky národních federací do disciplín:
skoky: 57 NFs (41 týmů)
vytrvalost: NFs (40 týmů)
drezura: 39 NFs (28 týmů)
para-drezura: 34 NFs (24 týmů)
všestrannost: 29 NFs (23 týmů)
voltiž: 29 NFs (20 skupin; 14 pas-de-deux; 23 NFs přihlásilo ženy; 15 NFs muže)
reining: 25 NFs (19 týmů)
spřežení: 19 NFs (15 týmů)

 

Aktualizace 23. 1. 22 HOD: Na této adrese najdete informace o sbírce Češi do Normandie 2014.

Aktualizace 20. 1.: Chtěli byste v Normandii strávit příjemnou dovolenou? Nabízíme několik tipů.

Zájezd z Čech organizuje cestovní kancelář BUS Tourist ve spolupráci se společnostmi Alltech Czech, Equinet a s Českou jezdeckou federací, tiskovou zprávu ČJF najdete pod článkem. Můžete si vybrat ze dvou termínů, sami si však musíte objednat a zvlášť zaplatit vstupenky.

Německá jezdecká federace však také nabízí několik zájezdů, a to včetně vstupenek. Objednat si tak můžete speciální balíček podle disciplíny, která vás zajímá, např. skoky, drezura, všestrannost a podobně. Zbývá samozřejmě dojet na místo odjezdu. Zde najdete výběr termínů a balíčků. Objednat ubytování si můžete podle toho, jaký luxus vyžadujete - kemp, chatky nebo hotely a penziony. Členové Německé jezdecké federace dokonce mají slevu 50 eur.

 

Stránky WEG najdete zde.

 

 

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.