Světový pohár 2016/2017: Stuttgart - GP pro Ahlmanna

Světový pohár západoevropské ligy se tento týden přesouvá do Německa. Ve Stuttgartu se představí nejen vítěz z minulého týdne Abdel Said, ale také Simon Delestre, Kevin Staut, Bertram Allen. Domácí budou reprezentovat CHristian Ahlmann, Daniel Deusser, Marcus Ehning a další. Aktualizace 21. 11. 7:00 HOD: Kdo zvítězil ve skocích a jaké je průběžné pořadí západoevropské ligy? Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Skoky

Páté kolo západoevropské ligy Světového poháru v parkuru se stalo kořistí světové jedničky a domácího jezdce Christiana Ahlmanna s Taloubet Z. S celkem 37 jezdců se do rozeskakování dostalo 19 dvojic a tak diváci viděli dlouhý maraton s nakonec úspěšnou domácí dvojicí. Ahlmann porazil v rozeskakování o více jak dvě sekundy druhého Steva Guerdata s Biancou. Třetí se umístil Cian O'Connor s hřebcem Good Luck. Do průběžného vedení celé ligy se posunul po tomto kole Steve Guerdat. Průběžné pořadí najdete zde.

"Všechno šlo přesně tak, jak jsem chtěl, Taloubet Z odvedl vynikající práci," řekl po soutěži vítěz Christian Ahlmann.

 

Spřežení

Ve Stuttgartu odstartoval i nový ročník Světového poháru spřežení. Téměř vyprodaná Schleyer Halle viděla vítězství úřadujícího šampiona IJsbrand Chardona z Nizozemska, který porazil druhého Boyd Exella a třetího na divokou kartu jedoucího Georga von Steina. Čtyřnásobný šampion Boyd Exell dokázal překonat čas vítězného Chardona, ale po dvou chybách skončil až druhý. Výsledky.

 

Drezura

Páteční soutěž Grand Prix Světového poháru v drezuře ovládla světová jednička Isabell Werth s koněm Weihegold ve svém osobním rekordu 84,340%. Jednalo se také o vůbec nejvyšší skóre na mezinárodních závodech za posledních třicet let. Werth a její 11 letá oldenburská klisna porazili o 5,2% Kristinu Bröring-Sprehe s Desperadem, pro které to byla první soutěž po olympijských hrách v Rio de Janeiru.

I sobotní soutěž Grand Prix Freestyle zcela ovládla olympijská dvojice Isabell Werth a Weihegold OLD, kteří se tak po tomto vítězství se skóre 89,418% dostali na druhé místo západoevropské ligy, o bod za vedoucí Marcelou Krinke Susmelj. Průběžné pořadí nejdete zde.

Svoji dominanci v drezurních soutěžích ve Stuttgartu potvrdila Isabell Werth i vítězstvím v nedělní soutěži CDI4* Grand Prix Special tentokrát se svým druhým koněm Emilio.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.