Světový pohár 2017/2018 - Curych: SP pro Stephanie Holmén

Jedenáctým kolem pokračuje v Curychu od 26. do 28. ledna Světový pohár ve skocích západoevropské ligy. Domácí barvy hájí Steve Guerdat, Martin Fuchs, Janika Sprunger a Romain Duguet. Zůčastní se také vedoucí muž celé ligy Kevin Staut, nebo vítěz z Lipska Christian Ahlmann. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

V Curychu se v sobotu udělovaly také ceny nejlepším jezdcům Švýcarska. Jezdcem roku 2017 se stal Steve Guerdat, který v tomto roce dokázal v Poháru národů desetkrát absolvovat čisté kolo a zvítězit v deseti Grand Prix. Jeho klisna Bianca byl vyhlášena jako Kůň roku 2017. Majitel koně Clooney 51, se kterým závodí Martin Fuchs, Luigi Baleri, byl vyhlášen Majitelem roku a Bryan Balsiger, vítěz ME mladých jezdců, pak Nováčkem roku.

Skoky

Vrcholem úvodního dne byla soutěž do 155 cm s rozeskakováním. Té se účastnilo 42 jezdců a do rozeskakování se probojovalo sedm z nich. Nejrychlejším jezdcem se nakonec stala nejlepší dvojice světového skokového žebříčku za rok 2017 Martin Fuchs s Clooneyem. Druhé místo obsadil italský jezdec Luca Maria Moneta s Connerym, třetí se pak umístil Bertram Allen s valachem Gin Chin van het Lindenhof. Čtvrté místo obsadil německý jezdec Philipp Weishaupt se svým novým koněm Chacon. Martin Fuchs prožil povedený den, když ještě vyhrál soutěž do 145 cm. Dvě vítězství v pátek zaznamenal také další domácí jezdec Pius Schwizer.

Nejvyšší sobotní soutěží byla dopolední doufázová soutěž do 150 cm na čas. Na jejím konci se z vítězství radoval Kevin Staut z Francie se svou klisnou Ayade de Septon et HDC. Ten porazil téměř o sekundu druhého Harrie Smolderse s valachem Cas. Třetí místo pak obsadil Philipp Weishaupt v sedle Lasse K.

Závody vyvrcholily nedělní soutěží Světového poháru o výšce překážek do 160 cm. Kurz s třinácti skoky stavitele Guido Balsigera absolvovalo bezchybně 14 z 39 dvojic. V rozeskakování pak na jezdce čekal zkrácený kurz s osmi překážkami. V něm všechny překvapila švédská jezdkyně Stephanie Holmén, jejíž čas 38,79 sekundy nedokázal již nikdo překonat. Stephanie pracuje již čtyři roky pro Lisen a Pedera Fredricsonových. "Peder mi řekl, abych si trať zkrátila," řekla Stephanie po svém vítězství. "Řekla jsem, že to nemohu udělat, protože je tam málo místa! Při vjedu do kolbiště mi Peder znovu řekl: "Udělej to!". Jsem moc šťastná, že to zafungovalo. Je to teprve můj druhý start ve Světovém poháru. O více než sekundu dokončil na druhém místě domácí Pius Schwizer s About A Dream, třetí se pak umístil Kevin Staut se Silver Deux de Virton HDC. Ten také vede průběžné pořadí Světového poháru západoevropské ligy. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.