Světový pohár 2017/2018 - Göteborg: Seznam jezdců kvalifikovaných na finále

Ve dnech 21. - 25. února proběhla ve švédském Göteborgu tradiční Horse Show, v rámci které se uskutečnilo poslední kolo skokového Světového poháru západoevropské ligy a další kolo drezurního Světového poháru. Kompletní přehled uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam odvysílá televizní stanice Eurosport. Podrobný program najdete zde.

 

Skoky

Zatímco venku bylo mrazivo, uvnitř Scandinavium Areny byla téměř teplota na bodu varu, když po druhé v řadě zvítězil v soutěži Světového poháru domácí Henrik von Eckermann se svojí klisnou Mary Lou. Z celkem 36 jezdců se 11 z nich podařilo překonat čistě kurz Petera Lundstroma. "Když jsem viděl kurz rozeskakování, věděl jsem, že to bude Mary Lou sedět. Můžete ji úplně věřit, nemusíte dělat nic, pouze využívat její prostorný cval, byla dnes úžasná!" řekl po vítězství Eckermann.

Druhé místo obsadil Olivier Phillipaerts, který si zde tak spravil náladu, když při poslední návštěvě Göteborgu na mistrovství Evropy skončil po pádu s vykloubeným ramenem. Třetí pak soutěž dokončil Michael Whitaker a kvalifikoval se tak do svého dalšího finále Světového poháru. To se uskuteční ve dnech 11. - 15. dubna v Paříži, která naposledy finále pořádala v roce 1987 a Michael Whitaker závodil i tenkrát. Konečné pořadí západoevropské ligy najdete zde.

Seznam jezdců kvalifikovaných do finále:

Do finále v Paříži se ze západoevropské ligy kvalifikovalo 18 jezdců. Edwina Tops-Alexander a Carlos Lopez patří sice do jiné ligy, ale kvalifikovali se přes západoevropskou ligu a tak konečný seznam čítá 20 jmen.

1. Henrik von Eckermann (SWE)

2. Kevin Staut (FRA)

3. Marcus Ehning (GER)

4. Edwina Tops-Alexander (AUS)

5. Denis Lynch (IRL)

6. Christian Ahlmann (GER)

7. Michael Whitaker (GBR)

8. Roger Yves Bost (FRA)

9. Pieter Devos (BEL)

10. Daniel Deusser (GER)

11. Carlos Lopez (COL)

12. Harrie Smolders (NED)

13. Alberto Zorzi (ITA)

14. Steve Guerdat (SUI)

15. Eduardo Alvarez Aznar (ESP)

16. Robert Whitaker (GBR)

17. Douglas Lindelöw (SWE)

18. Mark McAuley (IRL)

19. Olivier Philippaerts (BEL)

20. Simon Delestre (FRA)

Pokud se nějaký jezdec nebude chtít finále zúčastnit, nahradí ho jezdci v pořadí od 21. do 27. místa:

21. Julien Epaillard (FRA)

22. Max Kühner (AUT)

23. Paul Estermann (SUI)

24. Aldrick Cheronnet (FRA)

25. Maikel van der Vleuten (NED)

26. Manuel Fernanzed Saro (ESP)

27. Lorenzo de Luca (ITA)

Drezura

Drezurní soutěže ovládla dánská jezdkyně Cathrine Dufour. Ve čtvrtečním Grand Prix zvítězila s valachem Atterupgaards Cassidy se skóre 80,674%. Druhé místo obsadila Isabell Werth s valachem Emilio (79,717%), třetí se pak umístil domácí Patrik Kittel s valachem Delaunay OLD.

Páteční soutěž Světového poháru Grand Prix Freestyle měla stejné pořadí. Se skóre 88,2% zvítězila Cathrine Dufour, která porazila druhou Isabell Werth s Emiliem (85,380%) a třetího Patrika Kittela s Delauneyem OLD (83,615%). 

V průběžném pořadí Světového poháru vede stále Patrik Kittel se 74 body před dvojicí německých jezdkyň Dorothee Schneider a Jessicou Von Bredow-Werndl. Pořadí najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.