Světový pohár 2017/2018 - La Coruna: SP pro Edwinu Tops-Alexander

Tento týden se uskutečnilo již sedmé kolo Světového poháru ve skocích západoevropské ligy. Od 8. do 10. prosince jej hostila španělská La Coruna. Na startu nechyběli domácí Sergio Alvarez Moya a Eduardo Alvarez Aznar. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam odvysílá televizní stanice Eurosport. Kompletní program najdete zde.

 

Neděle

Vítězkou sedmého kola Světového poháru ve skocích západoevropské ligy se stala australská jezdkyně Edwina Tops-Alexander se svojí klisnou California. Do rozeskakování soutěže o výšce překážek 160 cm se probojovalo osm jezdců a hned čtyřem se podařilo překonat překážky čistě. Druhé místo obsadil Max Kühner s hřebcem Chardonnay 79, třetí se pak umístil domácí jezdec Manuel Fernandez Saro.

Průběžné pořadí Světového poháru vede i nadále Steve Guerdat. Edwina Tops-Alexander se díky vítězství posunula na šesté průběžné místo. Pořadí po sedmi kolech najdete zde.

Sobota

Vrcholem soboty byla v La Coruni soutěž o výšce 160 cm Longines Grand Prix. Celkem se jí zúčastnilo 45 jezdeckých dvojic. Stavitel parkuru Santiago Varela však postavil velice těžký kurz a většině dvojic dělala problémy překážka číslo čtrnáct, prostřední prvek v trojskoku a stejně tak poslední linie složená ze skoká dvanáct, třináct a čtrnáct. O náročnosti parkuru svědčí fakt, že pouze třem jezdcům se ho podařilo překonat bezchybně a devět jezdců soutěž vzdalo. Nejrychlejším v rozeskakování se stal egyptský jezdec Sameh El Dahan s klisnou Suma's Zorro. Druhé místo obsadil Carlos Enrique Lopez Lizarazo s Cuplandrou, třetí se pak umístil Jos Verlooy s Igorem.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.