Světový pohár 2017/2018 - Lipsko: Poslední vítězství hřebce Taloubet Z

Od 18. do 21. ledna se konají v Lipsku tradiční závody Partner Pferd, v rámci kterých proběhnou další kola Světového poháru ve skocích, spřežení a voltiži. Seznam startujících najdete uvnitř

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos 1, 2

 

Skoky

Pohádkový konec sportovní kariéry prožil 18letý hřebec Taloubet Z v sedle s Christianem Ahlmannem v nedělní soutěži Světového poháru. Dvojici se podařilo zvítězit v patnáctičlenném rozeskakování. Druhé místo obsadil páteční vítěz Carlos Enrique Lopez v sedle Admara 2, třetí se pak umístil Harrie Smolders se Ziniusem. Průběžné pořadí Světového poháru najdete zde.

Páteční nejvyšší soutěže do 150 cm na čas se účastnilo 47 jezdců. O více než sekundu zvítězil kolumbijský jezdec Carlos Enrique Lopez Lizarazo s valachem Admara 2. Druhé místo obsadil Harrie Smolders s Ziniusem, třetí pak Simon Delestre s hřebcem Chadino. 

 

Spřežení

Nedělní druhé kolo přineslo senzaci v podobě vítězství švýcarského vozataje Jerome Voutaze. Druhé místo obsadil Belgičan Glenn Geerts a až třetí pak favorit Boyd Exell. Závody v Lipsku byly také poslední možností pro zisk bodů do žebříčku Světového poháru. Konečné pořadí najdete zde

První kolo Světového poháru spřežení v Lipsku proběhlo v pátek večer. Svoji dominanci v této disciplíně opět předvedl australský vozataj Boyd Exell. Druhé místo obsadil Švýcar Jerome Voutaz, třetí místo patřilo Belgičanovi Glenu Geertsovi.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.