Světový pohár 2017/2018 - Madrid: SP pro Roger Yves Bosta

Šesté kolo skokového Světového poháru západoevropské ligy se koná ve dnech 23. - 26. listopadu v Madridu. Odstartují i soutěže voltižního Světového poháru. Za domácí jezdce nastoupí Sergio Alvarez Moya a Eduardo Alvarez Aznar. Chybět nebude také lídr poháru Steve Guerdat.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Skoky

Skokové soutěže na Madrid Horse Week začaly v pátek. Hlavní soutěží byla soutěž do 155 cm na čas, které se zúčastnilo 45 dvojic. Nejrychlejším jezdcem se v čase 52,84 sekundy stal Michael Whitaker s klisnou Jb's Hot Stuff. V čase 53,68 sekundy obsadil druhé místo Henrik von Eckermann a Chacanno, třetí byl Ludger Beerbaum s Chiarou.

V sobotu večer proběhla hlavní soutěž Světového poháru do 160 cm. Plná hala Feria Madrid viděla napínavý boj o body do pařížského finále. Stavitel Javier Trenor postavil kurz se 13 překázkami a stanoveným časem 74 sekund. I přesto, jak kurz vypadal složitě, se podařilo celkem 18 dvojicím kvalifikovat čistou jízdou do rozeskakování. V něm byl nejrychlejší Roger Yves Bost s klisnou Sydney Une Prince před Nielsem Bruynseelsem s Cas de Liberte a třetím Markem McAuleyem s valachem Miebello. Ve vedení celého poháru nadále zůstává Steve Guerdat, který v Madridu nebodoval. Celý žebříček najdete zde.

Sobotní výsledky českých jezdců: 145 cm - 14. E. de Moussac a J.C.S. Chacco Dia, 

Páteční výsledky českých jezdců: 145 cm - E. de Moussac a J.C.S. Chacco Dia 8 tr. b., 155 cm - 35. E. de Moussac a Diva 8 tr. b.

 

Drezura

Sobotní drezurní soutěž Grand Prix vyhrála domácí jezdkyně Beatriz Ferrer-Salat a Delgado se ziskem 76,320%. Také druhé místo obsadil domácí zástupce José Antonio Garcia Mena s valachem Benzi Landro (69,760%). Třetí příčku obsadila Sascha Schluz s hřebcem Dragao (69,680%).

 

Voltiž

V Madridu odstartoval prvním kolem Světový pohár ve voltiži. V pátečním druhém kole ukázala Italka Anna Cavallaro proč je na prvním místě světového žebříčku, když zvítězila s celkovým skóre 8,615 bodů. Druhé místo obsadila Kristina Boe (8,110), třetí byla další italská zástupkyně Silvia Stopazzini (8,107 bodu). Mezi muži zvítězil Lukas Heppler, který překonal vedoucího muže po prvním kole Jannicka Heilanda se skóre 8,545 bodu. Třetí místo obsadil maďarský voltižér Balazs Bence (8,192).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.