Světový pohár 2018/2019 - Londýn: tragédie ve stájích

Ve dnech 17. - 23. prosince probíhá v londýnské aréně Olympia tradiční předvánoční akce Olympia Horse Show. Na programu jsou další kola Světového poháru ve skocích, drezuře a spřežení. Podrobnosti uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznamy odvysílá televizní stanice Eurosport. Kompletní program najdete v samostatném článku.

 

Skoky

Skoková soutěž Světového poháru proběhla v sobotu odpoledne. Zúčastnilo se jí 37 dvojic a hned 18 z nich překonalo základní kolo bez chyby. K velké radosti domácích byl v rozeskakování nejrychlejší William Whitaker a Utamaro D Ecaussines. Druhé místo obsadil belgický jezdec Karel Cox s valachem Evert, třetí dokončila Laura Kraut s klisnou Zeremonie. Průběžné pořadí Světového poháru západoevropské ligy stále drží Steve Guerdat. Druhý je se ztrátou devíti bodů Pieter Devos, třetí pak Edwina Tops-Alexander. Průběžné pořadí najdete zde.

 

Belgického jezdce Karla Coxe postihla v pátek večer tragédie, když jeho kůň Chalino Z zkolaboval ve stáji. I přes okamžitou pomoc veterinářů se osmiletého valacha nepodařilo zachránit. Dvojice spolu závodila od října v soutěžích od 130 cm do 145 cm. Minulý měsíc se umístili právě v soutěži CSI2* v Kronenbergu na třetím místě. Včera se v Londýně účastnili soutěže Keth Prowse Father Christmas Stakes, kde se umístili na 17. místě.

 

Drezura

Kvůli nemoci svého koně Glock's Zonik se ze závodů odhlásil nizozemský jezdec Edward Gal. "Glock's Zonik dnes nežral a večer měl horečku, tak jsme se rozhodli zrušit naši účast v Londýně. Je nám to moc líto, ale zdraví koně je na prvním místě."

Úvodní drezurní soutěž Grand Prix vyhrál nizozemský jezdec Hans Peter Minderhoud s Glock's Dream Boy N.O.P. se skóre 73,895%. Druhé místo obsadila domácí jezdkyně Charlotte Dujardin s valachem Hawtins Delicato (73,026%). Třetí se pak umístil Frederic Wandres a Duke of Britain (72,632%). V úterý večer pak proběhla hlavní soutěž Světového poháru Grand Prix Freestyle. V ní se nejlépe vedlo německému reprezentantovi Fredericovi Wandresovi s valachem Duke of Britain. Dvojice dosáhla stejného hodnocení 80,030% jako druhá Charlotte Dujardin a Hawtins Delicato, avšak německý jezdec obdržel o něco lepší známky za umělecký dojem. Třetí příčku obsadil pondělní vítěz Hans Peter Minderhoud s Glock's Dream Boy N.O.P.

Průběžné pořadí drezurního Světového poháru vede Benjamin Werndl před Dorothee Schneider a právě londýnským vítězem Wandresem. Kompletní žebříček najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.