Světový pohár 2018/2019 - Lyon: Vítězi SP Fuchs, Voutaz, Werth

Ve dnech 31. října - 4. listopadu se ve francouzském Lyonu uskuteční další kolo západoevropské ligy parkurového Světového poháru 2018/2019. Pokračovat bude také druhým kolem drezurní Světový pohár a odstartuje Světový pohár spřežení. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Skoky

Pátečním vrcholem skokových soutěží byla soutěž Grand Prix. Do ní nastoupilo 49 jedzců a hned dvaceti z nich se podařilo překonat základní kolo bezchybně. V rozeskakování byl pak nejrychlejší Němec Daniel Deusser s hřebcem Tobago Z. Druhý skončil Steve Guerdat s klisnou Bianca, třetí pak Olivier Philippaerts s H&M Legend Of Love.

V neděli pak proběhla hlavní skoková soutěž Světového poháru západoevropské ligy o výšce překážek do 160 cm. Ze čtyřiceti jezdeckých dvojic se pouze deseti podařilo zajet bezchybně základní parkur. V rozeskakování pak bezchybný výkon zopakovalo hned sedm z nich. Nejrychlejší dvojicí se nakonec stala švýcarská dvojice Martin Fuchs s valachem Clooneyem. Lorenzo de Luca a Ensor De Litrange LXII obsadili druhé místo, třetí pak dokončili Svete Guerdat a Bianca. Průběžné pořadí Světového poháru západoevropské ligy najdete zde.

 

Spřežení

V sobotním prvním kole zvítězil Bram Chardon o více než 12 sekund před Koosem De Ronde. Nedělní druhé kolo však patřilo švýcarskému vozataji Jérome Voutazovi, který v drive-off zvítězil o pět sekund před Koosem De Ronde a o 14 sekund před třetím Bramem Chardonem.

 

Drezura

Ve čtvrtek proběhla první drezurní soutěž Grand Prix. V ní se z vítězství radovala Isabell Werth s Emiliem. Druhé místo obsadil Patrik Kittel s Delatiem, třetí pak skončila Dorothee Schneider a Sammy Davis Jr. Také páteční soutěž Světového poháru v drezuře Grand Prix Freestyle vyhrála německá reprezentantka Isabell Werth v valachem Emiliem se skóre 84,410%. Rovněž druhé místo obsadil stejně jako ve čtvrtek Patrik Kittel s Delatiem (80,980%). Třetí skončila Antonia Ramel s Brother De Jeu (80,060%). Průběžné pořadí Světového poháru najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.