Světový pohár 2018/2019 - Mechelen: Vítězi Ahlmann, Exell, Minderhoud

Od 26. do 30. prosince proběhly v belgickém Mechelenu tradiční jezdecké závody, jejichž součástí byly také soutěže Světového poháru ve skocích, spřežení a drezuře. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Drezura

Drezurní Světový pohár odstartoval páteční soutěží Grand Prix. V ní zvítězil nizozemský jezdec Hans Peter Minderhoud s hřebcem Glock's Dream Boy N.O.P. se skóre 75,870%. Na druhém místě dokončila Helen Langehanenberg s hřebcem Damsey FRH (75,717%), na třetím pak Therese Nilshagen s Dante Weltino OLD (74,783%). Sobotní Grand Prix Freestyle pořadím příliš nezamíchalo. Se skóre 83,665% zvítězil Hans Peter Minderhoud s Glock's Dream Boy N.O.P. před Helen Langehanenberg s Damsey FRH (82,880%). Na třetí příčce vystřídala Theresu Nilshagen portugalská jezdkyně Maria Caetano s hřebcem Coroado (80,160%). Průběžné pořadí Světového poháru v drezuře západoevropské ligy vede Benjamin Werndl. Druhé místo patří Dorothee Schneider, třetí pak vítězi z Mechelenu Hans Peter Minderhoudovi. Průběžné pořadí najdete zde.

 

Skoky

V neděli odpoledne proběhlo deváté kolo Světového poháru západoevropské ligy. Soutěže do 160 cm se zúčastnilo 39 jezdeckých dvojic a pouze čtyřem se podařilo překonat těžký kurz základního kola bezchybně. Rozeskakování však mělo "legendární" parametry, když se jej zúčastnila světová jednička Harrie Smolders, čtyřnásobný olympionik Christian Ahlmann, zlatý týmový medailista z olympijských her v Rio de Janeiru Kevin Staut a také Ludger Beerbaum. Tomu se však rozeskakování nepovedlo a se 14 trestnými body nakonec skončil na 4. místě. Ostatní jezdci však nechybovali a tak rozhodoval čas. Nejrychlejším jezdcem se stal Christian Ahlmann s hřebcem Clintrexo Z, který o více než sekundu porazil druhého Kevina Stauta s Edesa's Cannary. Třetí příčku obsadil Harrie Smolders s hřebcem Don VHP Z N.O.P.. Průběžné pořadí Světového poháru vede i nadále Steve Guerdat před Danielem Deusserem a Kevinem Stautem. Průběžné pořadí najdete zde.

 

Spřežení

Celkem tři votazajové se probojovali v nedělní soutěži Světového poháru do drive-off. Tato soutěž také zakončila pětidenní závody v Mechelenu a posledním vítězem se stal australský šampion Boyd Exell, který v drive-off zastavil časomíru na hodnotě 130,95 sekundy. Na druhém místě se umístil nizozemský vozataj Bram Chardon (132,46 sekundy), na třetím pak Američan Chester Weber (147,11 sekundy). Boyd Excell si tak upevnil průběžnou vedoucí příčku ve Světovém poháru. Průběžné pořadí najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.