Světový pohár 2018/2019 - Stuttgart: vítězi Werth, Devos a Chardon

Pátým kolem ve Stuttgartu minulý víkend 14. - 18. listopadu pokračovala západoevropská liga Světového poháru ve skocích, drezuře a také spřežení. Na startu nechyběli domácí Marcus Ehning, Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum a Simone Blum. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Skoky

Vrcholem závodů ve Stuttgartu byla skoková soutěž Světového poháru západoevropské ligy, která proběhla v neděli odpoledne. Ze 40 jezdců se deseti z nich podařilo překoknat základní kolo o výšce překážek do 160 cm bezchybně. V následném rozeskakování zvítězil o více jak sedm sekund belgický jezdec Pieter Devos a Apart. Druhé místo obsadil Rakušan Max Kühner s PSG Final, třetí a poslední bezchybnou dvojicí v rozeskakování se stal domácí Christian Ahlmann a Tokyo. Průběžné pořadí Světového poháru vede Steve Guerdat právě před Pieterem Devosem. Třetí příčku drží Martin Fuchs. Pořadí najdete zde.

 

Drezura

Drezurní soutěže odstartovaly v pátek kvalifikační úlohou Grand Prix. V ni dominovala německá jezdkyně Isabell Werth s klisnou Bella Rose, když dosáhla skóre 81,826%. Druhé místo obsadil s odstupem pěti procent dánský jezdec Daniel Bachmann Andersen s hřebcem Blue Hors Zepter (76,826%), třetí se pak umístila další domácí jezdkyně Dorothee Schneider a Sammy Davis jr. (76,435%).

O den později pak drezurní soutěž Světového poháru vyvrcholila soutěží Grand Prix Freestyle. V ni opět nenašla přemožitele Isabell Werth, když s Bellou Rose získala 85,660%. Druhou příčku obsadila Dorothee Schneider a Sammy Davis jr. (81,840%), třetí pak Helen Langehanenberg a Damsey FRH (81,470%). Průběžné pořadí Světového poháru vede Dorothee Schneider. Průběžné pořadí najdete zde.

 

Spřežení

V sobotu také proběhla dvoukolová soutěž spřežení. Vítězem se stal Ijsbrand Chardon před Glennem Geertsem a Józsefem Dobrovitzem. Průběžné pořadí Světového poháru najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.