Světový pohár Bordeaux 2017: SP pro Epaillarda a Exella

Od 2. do 5. února probíhá ve francouzském Bordeaux předposlední kolo západoevropské ligy Světového poháru ve skákání a poslední kolo Světového poháru spřežení. Seznam startujících najdete uvnitř. Aktualizace 6. 2. 9:25 HOD: Vítězem posledního kvalifikačního kola Světového poháru ve spřežení se stal Boyd Exell. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos 1, 2

Záznam závodů odvysílá televizní stanice Eurosport v neděli večer. Program najdete v samostatném článku.

 

Neděle

Vítězem posledního osmého kola Světového poháru spřežení se stal australský vozataj Boyd Exell, který v Bordeaux vyhrál po napínavé bitvě s jeho nizozemskými soupeři Koos de Rondem a IJsbrand Chardonem. Pro Boyda to bylo letošní třetí vítězství ve Světovém poháru, což ho posunulo do vedení celého poháru před finálem.

Pořadí:

1. Boyd EXELL AUS 30 bodů

2. IJsbrand CHARDON NED 27 bodů

2. Koos DE RONDE NED 27 bodů

4. Jozsef DOBROVITZ HUN 21 bodů

5. Jérôme VOUTAZ SUI 20 bodů

6. Georg VON STEIN GER 15 bodů

7. Jozsef DOBROVITZ jr. HUN 13 bodů

8. Theo TIMMERMAN NED 12 bodů

9. Edouard SIMONET BEL 11 bodů

10. Rainer DUEN GER 7 bodů

 

 

Sobota

V sobotu bylo na programu předposlední kolo západoevropské ligy Světového poháru ve skákání. Soutěže do 160 cm se účastnilo na 39 dvojic a opět udivili stavitele parkuru Uliana Vezzaniho, když 19 z nich překonalo základní kolo čistě. "Co k tomu říct? Je to velká aréna, koně tak mohou dobře cválat," dodává Vezzani. V rozeskakování byl nejrychlejší francouzský jezdec Julien Epaillard s Quatrin de la Roque. "Nepřijel jsem sem s velkými očekáváními, řekl po vítězství 39letý Epaillard. Druhé místo obsadil Leopold van Asten s VDL Groep Zidane, třetí pak dokončil Guido Klatte s valachem Qinghai.

 

Pátek

Hlavní páteční soutěží byla soutěž CSI5*-W do 150 cm na čas. Celkem se jí účastnilo 41 jezdců, kteří se potýkali s nástrahami parkuru o 12 překážkách stavitele Uliana Vezzaniho. Soutěž byla rovněž kvalifikační pro sobotní soutěž Světového poháru. Celkem 14 dvojic dokázalo kurz překonat bezchybně. Velkou radost domácím udělal vítězstvím Simon Delestre s 12letým hřebcem Chadino, pro kterého to bylo první mezinárodní vítězství. O sekundu pomaleji dokončil na druhém místě nizozemský jezdec Maikel van der Vleuten s VDL Groep Arera C. Třetí místo patřilo irskému jezdci Denisi Lynchovi s All Star 5.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.