Světový pohár Curych 2017: SP pro Aznara

Od 27. do 29. ledna proběhne ve švýcarském Curychu další kolo západoevropské ligy Světového poháru ve skákání. Na startu nebudou chybět domácí jezdci v čele se Stevem Guerdatem kterého doplní Pius Schwizer, Romain Duguet, Janika Sprunger a Martin Fuchs. Kompletní seznam startujících najdete uvnitř. Aktualizace 29. 1. 18:00 HOD: Vítězem soutěže světového poháru se stal Španěl Eduardo Alvarez Aznar.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

Na závodech v Curychu bude poprvé od svého zranění startovat Hermes Ryan, jednička ve stáji francouzského jezdce Simon Delestreho.

 

Neděle

Vítězství v 11. kole západoevropské ligy Světového poháru si připsal španělský jezdec Eduardo Alvarez Aznar s Rokfeller de Plevvile Bois Margot. S celkem 38 startujících se do rozeskakování kvalifikovalo čistou jízdou 9 dvojic. Aznar porazil druhého Maxe Kühnera s Cornet Kalua o téměř dvě sekundy. Třetí se umístil Carlos Enrique Lopez Lizarazo s koněm Admara. V čele Světového poháru západoevropské ligy zůstává i nadále Kevin Staut - průběžné pořadí.

 

Pátek

Úvodní den závodů začal výborně pro domácí jezdce, když hned první soutěž do 135 cm vyhrál Pius Schwizer s klisnou Electric Z. Druhé místo obsadil Abdel Said, třetí pak další domácí jezdec Werner Muff.

Druhé soutěže do 145 cm na čas se účastnilo 39 dvojic. Nejrychlejším jezdcem se stal Billy Twomey s hřebcem Ardcolum Duke, který před druhám Carlosem Enrique Lopez Lizarazem zvítězil o téměř dvě sekundy.

Třetí soutěže do 135 cm se účastnilo 10 jezdců a z vítězství se radovala belgická dvojice Nicola Philippaerts a Ustina Sitte.

Vrcholem prvního dne byla soutěž do 155 cm s rozeskakováním Longines Grand Prix. Pouze třem dvojicím se podařilo zajet jak základní kolo, tak rozeskakování čistě. K velké radosti domácích zvítězil Martin Fuchs s hřebcem Chaplin před druhým Carlosem Enrique Lopez Lizarazem. Třetí místo opět patřilo domácím zásluhou Paula Estermanna s Lord Pepsi.

Záznam páteční soutěže Longines Grand Prix

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.