Světový pohár Lipsko - Grand Prix pro Kriega

Od 14. do 17. ledna se konaly v Lipsku tradiční závody, v rámci kterých proběhla další kola Světového poháru ve skocích, spřežení a voltiži. Na startu se představili také čeští reprezentanti Lukáš Klouda, Zuzana Zelinková a Vladimír Janča. Aktualizace 18. 1. 13:00 HOD: Nedělní Grand Prix vyhrál překvapivě Niklas Krieg. Toni Hassmann po pádu z koně zraněný. Více uvnitř - a v únorovém Jezdectví od 27. 1. 2016!

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos 1, 2

Samostatné články: Světový pohár spřežení, Světový pohár ve voltiži

 

Neděle 17. ledna

Nedělní závod Světového poháru vyhrál překvapivě 22 letý Niklas Krieg. Pro německého jezdce to je zatím největší úspěch kariéry. Z 39 jezdců dokázalo 14 zajet čisté kolo. V rozeskakování byl nakonec nejrychlejší německý mladík o 3 sekundy se svým koněm Carella, před Denisem Lynchem s All Star 5 a Heriie Smoldersem s Don VHP Z.

Zatímco mnozí němečtí jezdci slavili v Lipsku svá vítězství, Toni Hassmann takové štěstí neměl. Během závodů spadl 40 letý jezdec nešťastně z koně a zlomil si klíční kost. V úterý musí podstoupit v nemocnici v Hamburgu operaci a tak se na kolbištích neukáže několik týdnů až měsíců.

Niklas Krieg s Carella 5 překvapivým vítězem v Lipsku.

Sobota 16. ledna

Další skvělé vítězství si připsal v sobotní hlavní soutěži, "Championat von Leipzig" německý jezdec Christian Ahlmann. V soutěži do 150 cm se celkem 10 jezdců z 50 startujících dostalo do čistou jízdou do rozeskakování. V něm byl o 0,30 sekundy nejrychlejší Christian Ahlmann s Cornado II před dalším Němcem Felixem Hassmannem s Horse Gym's Balance. Ahlmann tak vyhrál nové auto značky Mercedes.

Zuzana Zelinková s Calerim dokončili sobotní soutěž 150 cm s celkem 13 trestnými body.

Sobotní vítěz, Christian Ahlmann.


Pátek 15. ledna

Nový rok sotva začal a Gregory Wathelet si připsal již třetí vítězství během jednoho týdne. Minulý týden v Basileji vyhrál belgický jezdec dvě pětihvězdové soutěže. V pátek v Lipsku ovládl kvalifikační soutěž Světového poháru do 150 cm. S koněm Eldorado van het Vijverhof byl v soutěži na čas o více jak sekundu rychlejší než španělský jezdec Sergio Alvarez Moya. Na třetím místě se umístil Angličan Michael Whitaker s Vikingem. Celkem 13 jezdců z 50 dokázalo parkur zajet bezchybně.

Zuzana Zelinková s Calerim si připsala na parkuru jednu chybu a umístila se na 33. místě.

Gregory Wathelet a Eldorado van het Vijverhof.


Čtvrtek 14. ledna

Zahajovací soutěž do 145 cm ovládl italský jezdec Emanuele Gaudiano s 10 letou klisnou Guess 6. Ital byl v soutěži na čas rychlejší o sekundu než druhý Ir Lennon Dermott s Vampire. Celkem se soutěže účastnilo 62 dvojic a 15 z nich dokázalo zajet čistě.

Zuzana Zelinková se v soutěži 145 cm umístila s Caleri II po bezchybné jízdě na 13. místě.

Kvůli problémům s elektrickým proudem v hale musela být jedna čtvrteční soutěž zrušena a další posunuta a zkrácena.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.