Světový pohár: Mechelen pro Ahlmanna

Od 26. do 30. prosince se v belgickém Mechelenu uskutečnily tradiční vánoční závody ve čtyřech disciplínách - Světový pohár ve skocích, spřežení a voltiži a navíc také drezurní závody CDI5*. Na startovní listině Světového poháru ve voltiži nechyběl ani český zástupce Lukáš Klouda. Kompletní seznam účastníků najdete zde. Aktualizace 31. 12. 14:45 HOD: Na vítězné vlně se veze Christian Ahlmann, který zvítězil ve středeční soutěži Světového poháru v Mechelenu, což pro něj bylo již třetí vítězství ve světovém poháru tuto sezonu. Více v článku.

Oficiální webové stránky | Seznam účastníků | Startky a výsledky | Přímý přenos 1 - 2

 

Středa 30. prosince - Německý jezdec Christian Ahlmann si docválal ve středeční soutěži Světového poháru již pro třetí vítězství v tomto ročníku západoevrospké ligy. Z 36 členného startovního pole se deset jezdců dostalo do rozeskakování. Ahlmann byl se svým skvělým 15 letým hřebcem Taloubet Z nejrychlejší před třemi domácími jezdci. Se 77 body tak vede západoevropskou ligu Světového poháru a má 26 bodový náskok před francouzským jezdcem Simon Delestrem. Kompletní výsledky. Aktuální pořadí Světového poháru západoevropské ligy.

Christian Ahlmann zvítězil v dalším kole Světového poháru v Mechelenu.

Úterý 29. prosince - Soutěž CSI5* 145 cm vyhrála holandská jezdkyně Caroline Poels, manželka domácího jezdce Pietera Devose. S koněm Apart byla o půl sekundy v rozeskakování rychlejší než Švýcarka Fiona Meier s F Olympic Mh.

Vrcholem dne byla soutěž CSI5* 150 cm Grand Prix. V ní se opět radovali domácí. Mladík Olivier Philippaerts s devítiletou klisnou H&M Legend of Love zvítězil v rozeskakování časem 36,82 sekundy. Na druhém místě dokončil také domácí jezdec Jerome Guery a na třetím francouzská jezdkyně Penelope Leprevost.

Závěr dne patřil bariérovému skákání. V něm zvítězil holandský jezdec Jur Vrieling s VDL Glasgow van Merelsnest, když dokázali přeskočit výšku 200 cm.

Olivier Philippaerts zvítězil v úterním Grand Prix.

Pondělí 28. prosince - Po vítězství v nedělním Grand Prix zvítězil Patrik Kittel s valachem Delauney i v pondělním Grand Prix Kür a to se skóre 78,575 %.

Ranní skokovou soutěž do 140 cm ovládl italský jezdec Luca Maria Moneta, který se svými dvěma koňmi obsadil první a druhé místo.

V soutěži na čas do 145 cm zvítězil švédský jezdec Douglas Lindelöw se zkušenou 15 letou klisnou Talina v čase 64,21 sekundy. Tento čas překonala čase 62,19 Angličanka Laura Renwick, avšak jednou chybovala, což ji odsunulo dozadu.

Z vítězství v pondělní nejvyšší soutěži do 150 cm se radoval domácí jezdec Pieter Devos s 11 letým valachem Espoir. Zvítězil v rozeskakování časem 30,48 sekundy před dalším domácím Jerome Guerym s Papillion Z a anglickou jezdkyní Laurou Renwick s Bintang II, která na prvního ztratilo téměř tři sekundy.

Vítězný Pieter Devos v pondělní soutěži do 150 cm.

Neděle 27. prosince - V neděli byla na programu drezurní soutěž World Dressage Masters CDI5* Grand Prix. Tuto poslední mezinárodní akci roku 2015 vyhrál se skóre 74,640 % se svým devítiletým valachem Delaunay švédský jezdec Patrik Kittel. Z deseti startů s tímto valachem to bylo jeho sedmé vítězství od minulého roku. Na druhém místě dokončila německá jezdkyně Jessica von Bredow-Werndl se Zaire (72,720 %). Třetí se umístil domácí jezdec Jeroen Devroe s Eres DL (72,220 %).

Sobota 26. prosince - Výsledky Světového poháru ve voltiži najdete v samostatném článku.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.