Světový pohár v drezuře: Neumünster ovládla Isabell Werth

V německém Neumünsteru probíhalo od 18. do 21. února osmé kolo západoevropské ligy Světového poháru v drezuře. Jak v sobotní Grand Prix, tak v nedělní Grand Prix Freestyle se nejvíce dařilo domácí jezdkyni Isabell Werth v sedle Weihegold OLD. Více uvnitř článku včetně videa.

Grand Prix Freestyle

V neděli 21. února byla na programu závodů v Neumünsteru soutěž Světového poháru Grand Prix Freestyle. Opět v ní zvítězila domácí jezdkyně Isabell Werth s Weihegold OLD. Bylo to její druhé vítězství v mistrovské soutěži ve třech týdnech. Dvojice zvítězila v nejvyšším skóre letošní sezony Světového poháru, když dosáhla 84,600%. I druhé a třetí místo získali stejné dvojice jako sobotní Grand Prix, tedy Jessica von Bredow-Werndl (80,900%) a Adelinde Cornelissen (78,7755). Výsledky. Aktuální pořadí Světového poháru najdete zde.

 

 

Grand Prix

Sobotní Grand Prix vyhrála v Neumünsteru se skóre 80,020% domácí jezdkyně Isabell Werth v sedle 11 leté oldenburské klisny Weihegold OLD. Stala se tak teprve druhou jezdkyní na světě, které se podařilo dosáhnout 80% v Grand Prix se dvěma různými koňmi. Na druhém místě se umístila také domácí Jessica von Bredow-Werndl s Unee BB se skóre 75,500% a na třetím pak nizozemská jezdkyně Adelinde Cornelissen s Jerich Parzival N.O.P. se ziskem 74,380%. Výsledky.

Isabell Werth a Weihegold OLD

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.